onsdag 27 december 2017

Nyårstaggen 2017 (Del 2)Här kommer årets nyårstagg, enjoy.
Skriver inlägget i samarbete med bloggarna FrökenTV, Seriedrottningen, ThoughtsByEm, KarinsUniversum och Seriereflektioner. Veckans tema är "nyår".  

Filmer att se på bio under året
Nu har jag fått massa biobiljetter i julklapp, plus att jag har några fribiljetter som går ut i januari och det hände mig en annan gång, att jag råkade missa utgångsdatumet och sedan fick slänga dem vilket är supersynd. Så det misstaget tänker jag inte göra igen! Woody Allen's Wonder Wheel vill jag se nu på direkten, och några andra filmer jag har mina ögon på är The Disaster Artist, Wonder, The Darkest Hour, Lady Bird och The Shape of Water. Jag vet inte riktigt om det är någon av dessa som inte har tänkt komma till Sverige, men vi får väl se. Större filmer som har premiär senare i år, som jag definitivt vill se på bio, är Avengers: Infinity War, Black Panther, A Wrinkle In Time, Ocean's Eight, Superhjältarna 2, Deadpool 2, Alita Battle Angel, Mamma Mia! Here We Go Again, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Dark Pheonix och såklart; Solo: A Star Wars Story. Oj, det blev några stycken. Inte en chans att jag kommer se alla dessa, men varför inte sikta högt. 

Nya serier att påbörja
Snälla hjälp mig. Kommer inte på en enda serie jag vill se som jag inte redan sett eller påbörjat. Jo, The Handmaid's Tale. Den har jag faktiskt inte sett ett enda avsnitt av ännu. Men jag skulle så gärna vilja ha ett sånt där bra och härligt maratonprojekt. Långt också. Eller ja, inte Supernatural-långt, men kanske att fem säsonger är lagom. Och något sånt där härligt som får en att bara tappa verkligheten totalt och bara vilja plöja avsnitt efter avsnitt. 

Påbörjade serier att fortsätta
Jag har fortfarande bara sett halva säsongen av Westworld, så den ska jag se klart så snart som möjligt. Vet verkligen inte varför jag slutade, för det finns få serier jag blivit så fascinerad av som Westworld. Sen så vill jag se senaste säsongen av Peaky Blinders som nyss sändes färdigt, hoppas den kommer till Netflix snart...antagligen inte om jag känner Netflix rätt. Men man kan alltid hoppas. Och vet ni vad! Jag har faktiskt inte sett den senaste säsongen av Sherlock. I know, shame on me. Som en av mina favvosar borde jag väl ha sett den vid det här laget, men jag bara gör det aldrig. Vilket på sätt och vis är bra eftersom jag gillar känslan av att veta att det inte är helt slut. Sen har jag komediserier som The Goldbergs och The Office att strötitta på vid sidan av något djupare. Men de serierna vill jag verkligen inte se klart för fort, så försöker att bara se något avsnitt lite då och då när jag behöver skratta. Och just det. Får ju inte glömma det viktigaste av allt: jag ska se den andra säsongen av Stranger Things!! Wow, jag är amazed över min egen förmåga att dra ut på det så länge, med tanke på hur otroligt kär jag är i första säsongen som jag redan sett två gånger. 

Klassiska filmer att se
Jag har fortfarande inte sett Breakfast at Tiffany's. Så den är ju given på listan. Även Casablanca skulle jag gärna vilja ha sett när året är slut. För att inkludera en något modernare klassiker i målet, så får jag även säga Little Shop of Horrors som jag nyligen beställde hem. Det dröjer nog inte länge innan jag har sett den. Och just det, även Psycho är högt upp på listan efter att jag nyligen totalförälskade mig i tv-serien Bates Motel

Filmserier att kolla igenom
Åter igen; Star Wars. Vill se om samtliga filmer då det var väldigt länge sen jag såg de gamla filmerna. Men jag vill även se om Rogue One, samt episod 7 & 8. Ja, jag såg 8:an förra veckan men den är definitivt värd en tidig rewatch. 

Jag tänker skippa den sista frågan i år, eftersom jag bestämt mig för att inte anteckna varenda liten film eller seriesäsong jag ser på som jag alltid gjorde förr. Sista frågan handlade om hur många filmer och seriesäsonger jag hoppas på att få sett totalt under året. Ifall du undrade. 


För att sammanfatta mina mål inför 2018:

  • Jag ska se Avengers: Infinity War, Mamma Mia! Here We Go Again, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Solo: A Star Wars Story, Dead Pool 2, Superhjältarna och Ocean's Eight på bio. Ja, jag fick korta ner listan lite. Det här är de viktigaste.
  • Jag ska påbörja The Handsmaid's Tale på HBO Nordic. 
  • Jag ska se klart första säsongen av Westworld, se den nya fjärde säsongen av Peaky Blinders andra säsongen av Stranger Things och den fjärde säsongen av Sherlock
  • Jag ska se klassikerna Breakfast at Tiffany's, Casablanca, Psycho och Little Shop of Horrors
  • Jag ska se om samtliga filmer inom Star Wars-franschisen. 

Hur ser dina mål ut? Vilka biofilmer är du mest exalterad över, och har du någon tv-serie du tänker plöja innan året är slut? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar