söndag 17 december 2017

El Camino Christmas (Netflix Original, 2017)För nu är det jul igen. Och då släppts lite nya lågbudget julfilmer. Av misstag råkade jag sova bort hela eftermiddagen när planen var att jag "bara skulle ta en liten tupplur". Därför hade jag svårt att somna när jag egentligen skulle gått och lagt mig. Och då tänkte jag - varför inte sätta på en film. Första som poppade upp på Netflix startsidan, var El Camino Christmas, så den fick det bli.

Jag förstod redan innan start, att detta skulle vara en halvbra lågbugetfilm, men ibland spelar det ingen roll, för den typen av filmer kan också bjuda på underhållning. Och underhållning är precis vad jag fick. Jag hade lite svårt att placera filmen, och storyn, till en början, men när filmen väl kom igång så gillade jag den starkt. Visst har den brister, men inget jag inte redan förväntade mig. 

El Camino Christmas är något av en thriller. Och ändå är det en komedi? Det är en ganska udda blandning, är det inte det? Jag gillade det. Mixen var ganska perfekt. I helhet så är detta en komedifilm - alla händelser genom filmens gång är inte gjorda som en typisk komedifilm, men ändå blir det väldigt underhållande. Kort sagt kan man väl säga att filmen handlar om en rad olika missförstånd som dessvärre gör livet ganska jobbigt för en hel del olika karaktärer. 

I huvudrollen hittar vi Eric, en ung man på jakt efter den pappa han aldrig träffat. Men när han anländer i den lilla staden El Camino lyckas han genast hamna i trubbel - mer på grund av stadens oskickliga poliser snarare än han själv. 

Jag fastnade ändå ganska väl för samtliga karaktärer som antingen hade ett djup, eller också var mer underhållande än djupa - exempelvis Dax Shepherd's Billy Calhoun. Men vietnamveteranen Larry, spelad av Tim Allen blev en klar favorit - trots att han slutgiltiga handlingar kändes lite onödiga. Främst av allt fann jag det intressant, det som Carl Hooker sa i en scen. Att trots att han är polis, alkoholist och rent av en dålig person, så står de alla inför en skuld till honom - bara för att han är polis. I en liten stad som den, så har hans jobb inneburit att hjälpa de alla på olika sätt, och därför låter stadens invånare honom försjunkna i alkoholismen trots att hans yrke inte borde accepteras tillsammans med hans drickande. 

När jag säger att filmen har brister så är de många men små. Skådespelet är halvdant, ljud och musik kunde hanterats bättre, vissa frågor lämnas obesvarade, storyn tar sin tid att formas och likaså de olika karaktärernas roll i dramat. Dessutom är filmen relativt förutsägbar - men ändå inte så mycket som den hade kunnat bli. Vi vet inte helt hur det kommer sluta, men de olika karaktärernas relationer till varandra blir lite väl självklara tidigare än det kanske var tänkt. Bättre än så kan jag nog inte uttrycka mig, utan att förstöra handlingen för dig som inte sett filmen. Men i det stora hela tycker jag att filmen var bra - en helt okej kvällsfilm när man inte har så mycket annat att titta på. Dock tycker jag inte julstämningen syntes till så jättemycket precis - för att vara en julfilm kändes det inte som att jag kom riktigt in i den julstämning många andra filmer tidigare bjudit mig på. 

★★★


2 kommentarer:

  1. Har du sett Finding Santa? Jag gillade den även om den var en del klyschig men ändå så sjukt charmig och jag fann mig själv sitta och småle till den faktiskt. Är med Jodie Sweetin (Fuller House) och Eric Winter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, den har jag inte sett! Inte hört talas om ens, men är Jodie Sweetin med så blir jag ju lite nyfiken! Tack för tipset :)

      Radera