torsdag 9 november 2017

Norman Bates fortsätter utvecklas i andra säsongen av Bates MotelDetta är en recension på säsong 2 av Bates Motel, observera att den innehåller information om några av säsongens mindre händelser. Min recension på säsong 1 kan du hitta här.

Efter att ha sett hela första säsongen av Bates Motel var jag helt fast, och därför påbörjade jag givetvis andra säsongen genast. Jag är klart sagt väldigt glad åt att kunna följa denna serie i min egen takt. 

I andra säsongen får vi fortsätta ta del av Norman Bates utveckling allt eftersom han sakta förvandlas till det monster karaktären är känd som. Men serien har även utrymme för att ta upp mycket annat som händer i familjen Bates liv, och det är med spänning jag sitter och följer deras fängslande vardag.

Hittills tycker jag att Bates Motel bara blivit bättre och bättre, och jag är inte alls besviken på säsong två. Jag känner att jag allt mer börjar fastna för karaktärerna, framförallt Norma som varit min favorit denna säsong. Hon är så fantastisk på så många sätt, och hon försöker egentligen bara sitt bästa. Sen att jag fortfarande har noll förståelse (eller acceptans) för att hon behandlar sin nästan vuxne son som om han vore en femåring, är en annan sak. 

Mer än Norma har jag verkligen förälskat mig i sidokaraktärerna denna säsong. Romero har blivit en stor favorit, vilket förvånade mig lite eftersom jag inte riktigt visste var jag hade honom i säsong 1. Men nu älskar jag honom, och skulle absolut vilja veta mer om hans liv och bakgrund. Sen är det såklart Emma och Dylan som varit stora favoriter under säsongen, men det är jag inte lika förvånad över med tanke på att jag älskade dem redan i större delen av säsong ett. Jag berördes verkligen av hur Normas och Dylans relation blivit bättre, och deras lilla konversation i säsongens sista avsnitt var guld för mina ögon (och öron). 

"As horrible as it was, I wouldn't trade it for anything because you're here now and you're beautiful. It's a miracle that somehow you could come out of all of that." 

Mycket har hänt under säsongen, men det mest intressanta kommer ju alltid vara hur allting påverkar Normans psyke. Jag måste åter igen få kommentera på Freddie Highmore's fantastiska skådespel - framförallt tänker jag på scenen då han ska konfrontera Normas storebror, och han för första gången totalt förvandlas till Norma. 

Säsong två har varit bättre än säsong ett, och ändå var säsong ett väldigt bra enligt min åsikt. Spänningen har stigit för varje avsnitt och jag har bara velat plöja avsnitt efter avsnitt. Helt ärligt var det längesen jag kände så med en serie, så det är väldigt roligt att ha lyckats hitta det igen. 


Vill du läsa mer om Bates Motel? Klicka här!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar