onsdag 1 november 2017

En liten lista om tv-serier...


Veckans tema är ett samarbete med bloggarna Fröken TV, SeriedrottningenThoughts By EmKarins Universum och Seriereflektioner. Denna veckan fyller vi i samma lista om tv-serier. 

Vilken var den första tv-serien du förälskade dig i?
24, en actionserie från 2001. Min pappa hade de fyra första säsongerna på dvd, så jag och min bror satte oss en dag och började kolla vilket ledde till en besatthet som varade länge... Ruskigt spännande serie. 

Vilken är din absoluta favoritserie någonsin?
Ingen chock för den som läst min blogg länge, men Lost är min absoluta favorit. Älskar allt med den, det är min stora tv-kärlek. Har aldrig blivit så känslosamt involverad i en tv-serie som jag blivit med Lost.

Vilket är ditt största OTP någonsin? 
Kan klargöra att OTP betyder "One True Pairing" vilket innebär det par man älskat mest i (ex) en tv-serie. Denna fråga är svår för mig, till skillnad från favoritserie så har jag inget klart svar utan att jag måste tänka efter lite. De jag kommer på just nu som största favoriter är väl Aramis/Anne i The Musketeers och Josh/Arnold i Please Like Me. Var aningen besatt av båda dessa par när jag maratonkollade serierna (vilket var ungefär samtidigt, kan tilläggas). 

Vilken karaktär i en tv-serie skulle du vilja gå på en dejt med?
Ingen aning... Chuck kanske? Från tv-serien Chuck. Han är så underbar. Eller Ned från Pushing Daisies, bara för Lee Pace!

Vilka serier följer du just nu?
Veckovis? Outlander, Hawaii Five-0 och Lethal Weapon. Inte jättemånga. Ligger något avsnitt efter med samtliga dessutom... 

Vilken avslutad tv-serie hoppas du ska komma tillbaka för en till säsong någon gång i framtiden? 
Kommer aldrig hända men hade varit underbart att få se originalgänget från Being Human (UK) tillsammans igen, om så bara för ett enda avsnitt. Josh och vännerna från Please Like Me hade heller inte varit fel att få återse igen. 

Vilken serie som du inte har sett skulle du vilja se? 
Fortfarande Breaking Bad... bara sett ett avsnitt. Twin Peaks vill jag se också, men det tar sin lilla tid. 

Vilken tv-serie har du sett om flest gånger? 
How I Met Your Mother eller Vänner skulle jag tro. Sett alla avsnitt ohälsosamt många gånger... Märkligt att man aldrig tröttnar. 

Vilken tv-serie gav du senaste upp? 
Riverdale. Såg första avsnittet av den nya säsongen och förlåt men jag klarar bara inte riktigt av den serien. Den är inte dålig, den är bara... så så löjlig ibland. Förstår varför andra gillar den, jag gillar vissa delar med den också. Men ibland blir det bara för löjligt för att jag ska klara av att titta på det utan att börja skratta när det inte är meningen att man ska skratta. Och det är inte ett roligt skratt, utan ett nervöst skratt... Kanske ser mer i framtiden, men inte just nu så nej tack till Riverdale

Vilken karaktär skulle du vilja vara för en dag? 
Någon som har ett superbra liv kanske? Finns ingen sådan. Todd Brotzman kanske. Bara för att få hänga med Dirk Gently för en dag. 


VAD ÄR DINA SVAR? 

2 kommentarer:

 1. Vid det här laget känns det som att jag har koll på att dina favoritserier är typ: Hawaii Five-O, Lost och 24, am I right? :D

  Håller med dig om att Riverdale är sanslöst löjligt... dock börjar jag bli riktigt intresserad av familjen Lodge och det håller mitt intresse uppe. Jag gillar när det blir lite dramatisk såpopera av det hela ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae ja... Lost stämmer bra som min största favorit. 24 är en stor favorit också men det finns andra serier jag gillar ännu mer. Hawaii Five-0 hatar jag och älskar på samma gång, men det är inte en av mina största favoriter då den har sina stunder då den är riktigt dålig. Men det jag älskar med H50 är vänskapen mellan de två huvudkaraktärerna, allt annat är ganska tråkigt. Storyn i sig var bättre förr, i de första säsongerna. Då var det faktiskt spännande, men nu tittar jag bara för karaktärerna och humorn.

   Radera