onsdag 8 november 2017

Animerade tv-serier för vuxnaLåt oss prata lite om animerade tv-serier för vuxna. 


Detta är ett samarbete med bloggarna Fröken TV, SeriedrottningenThoughts By EmKarins Universum och Seriereflektioner. Veckans tema är 'animerat'. 

Dessa tre har jag sett och vill jag tipsa om...

1
Rick & Morty
Detta måste nog vara min favorit av animerade tv-serier. Rick & Morty är så bra på ett så skruvat sätt. Den är rolig och smart, vilket är en bra kombination. Det är så intressant att man under nästan varenda avsnitt undrar vad det egentligen är som pågår i huvudena på seriens manusförfattare. 
2
Archer
Detta var den första vuxen animerade serien jag började följa, eller ja... utöver The Simpsons och The Family Guy. Men dessa två räknar jag inte riktigt med eftersom jag personligen sett de på tv sedan jag var liten och tyckte de var roliga redan då. Hur som helst. Archer! Man hatar i princip alla karaktärer men den är rolig ändå. Sen älskar jag ju allt som har med spioner att göra. 
3
Big Mouth
En relativt ny serie, direkt från Netflix. Serien är nytänkande och tar humor direkt ur vardagliga sammanhang vi alla varit med om på ett sätt eller annat. Det är en speciell ålder när man växer upp och börjar inse sin kvinnlighet, eller manlighet för första gången. Och Big Mouth visar just det, med lite humor på toppen!Och dessa två har jag hört talas om och vill jag se...


1
Bojack Horseman
Den här serien har jag främst läst om på FrökenTV's blogg, och jag tror faktiskt jag skulle gilla den. Så frågan är varför jag inte sett den ännu? Väntar väl på rätt tillfälle antar jag. 

2
Animals.
Den här verkar så himla intressant. Har nästan inte hört något alls om den, känner ingen som sett serien (vad jag vet). Men jag är nyfiken! Finns på HBO Nordic


Har du några andra bra tips på animerade tv-serier som passar för vuxna? 

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag har hört det! Ska bara hitta rätt tillfälle att börja se den :)

   Radera
 2. Alltså Rick & Morty måste jag nästan se - jag träffade en bekant som var utklädd till en från den serien under Halloween och förstod först inte vem han var, haha :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, vad roligt! Vet du vilken karaktär det var? Kan tänka mig att de flesta i så fall klär ut sig till Rick :)

   Radera
  2. Jag googlade bilder och japp, det var Rick!

   Radera
 3. Skulle vilja slå ett slag för animeserier. Berserk (1997) är min favorit. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte sett många animeserier alls, om ens någon! Bara några studio Ghibli filmer. Jo, jag vet att jag såg några avsnitt av Death Note för många år sen, men minns inte alls mycket. Ska genast kolla upp Berserk, tack för tipset! :D

   Radera
 4. Ja, se Bojack. Helt fantastisk!

  SvaraRadera