söndag 15 oktober 2017

Lilla filmlistanSenaste filmen jag såg
The Dressmaker, en superbra film som passade mig perfekt. Recensionen kan du hitta här.

Senaste filmen jag såg på bio 
Kingsman: The Golden Circle. Lite besviken. Helt okej film, men inte alls lika bra som den första. 

En relativt ny film jag sett nyligen (men inte på bio)
The Lost City of Z såg jag för någon vecka sedan. Den var helt okej, men inte jättebra. Sevärd för Charlie Hunnam's dreamyness om inte annat. 

En gammal film jag sett nyligen och gillat
Transamerica är från 2005, och den älskade jag. En film precis i min smak. 

En klassiker jag sett nyligen och gillat 
Senaste klassikern jag såg var nog 2001: A Space Odyssey. Väldigt bra men väldigt märklig. På vissa sätt var den riktigt dålig tills den helt plötsligt blev ett mästerverk i slutet. If that makes sense

Roligaste filmen jag sett nyligen
Något jag skrattat åt? Hm. Både The Dressmaker och Transamerica är ju dramakomedier, så de har gett mig en del underhållning men det är ju ingen skrattfest precis. Såg på Christina P: Mother Inferior på Netflix häromdagen, stå-upp-komik är ju ganska kul, och hon var ganska kul. Kingsman var ju såklart en humortripp också! 

Mest jobbiga/tragiska film jag sett nyligen
The Dressmaker hade ganska känslosamma stunder får jag säga. Sen så blev jag ganska överrumplad mot slutet också, vilket var en känslostorm i sig. 

En biofilm jag ser fram emot
Murder on the Orient Express ser jag nog mest fram emot just nu. 

Tre gamla filmer jag vill se
Swiss Army Man (på C-More) kommer jag nog se inom några dagar, faktiskt. Så den är högt upp på listan. Sen, Colossal (C-More) och Disney's nyhet Vaiana (Viaplay). Okej, ingen av dessa är särskilt gamla men det är de som är på listan så deal with it. Det är i alla fall inte biofilmer längre. 

2 kommentarer:

  1. Jag var inte alls beredd på det där slutet i The Dressmaker satt bara och gapade

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, samma här! Alla händelser i slutet kom så plötsligt kändes det som. Filmen hade ju ganska ojämn ton, kunde gå från komedi till tung drama på bara några sekunder, men som tur är gillar jag sånt.

      Radera