lördag 28 oktober 2017

Just nu-listan a la Emelie (igen)

Favoritserie just nu? Av de jag kollar på veckovis så får jag nog säga Outlander. De andra har jag redan tröttnat lite på... ytterligare bevis att jag inte är gjord för att veckokolla på serier. Annars är jag på gång med Bates Motel igen, och efter andra försöket är jag verkligen fast. 

Den serie du ser fram emot minst varje vecka just nu? Jag kollar bara på tre serier veckovis; Outlander, Lethal Weapon och Hawaii Five-0. Resten har jag redan halkat efter i. Men av dessa tre får jag väl säga H50. Finns vissa saker jag älskar med serien (hur mycket de retas med McDanno), men sen tycker jag också att denna säsongen har varit lite väl löjlig. Löjligare än någonsin tidigare faktiskt. Och jag tycker sånt är jättejobbigt. Allt ifrån småsaker som att en ljudbom plötsligt smyger in i scenen (!) till att händelserna i sig är superlöjliga. Men... jag kan inte hålla mig borta så länge McDanno finns kvar. 

Serie du ser fram emot just nu? Stranger Things! Andra säsongen hade premiär i veckan men har inte påbörjat den ännu. 

Serie som helst kan avslutas just nu? Det är redan bestämt (inofficiellt visserligen, men håller tummarna) att åttonde är sista säsongen för H50. Om den fortsätter så kommer i alla fall inte Alex O'Louglin vara med, och då blir det ju mer som en spin-off än samma serie. Nej, det kommer inte jag titta på i alla fall. Så oavsett vad som händer är åttonde sista säsongen för mig. 

Kvinnlig favoritkaraktär just nu? Claire Fraser, duh. Men som sagt håller jag på att maratonkolla på Bates Motel vid sidan av, och jag är lite småkär i Emma. Dessutom älskar jag Norma som karaktär. Jag hatar henne som person, men jag älskar henne som karaktär... Hon är så intressant, och för varje avsnitt som går förstår man ju att hon har sina anledningar till att vara som hon är. Hon är inte en bra person, men det beror på alla spår som andra hemska människor lämnat hos henne. 

Manlig favoritkaraktär just nu? Dylan i Bates Motel! Blev lite förälskad i honom efter senaste avsnittet jag såg, där han totalt saved the day

Favoritpar just nu? Norma och Norman. SKOJA. Aldrig i livet. Usch. Fy. Nej, här svarar jag Jaime och Claire i Outlander

Favoritvänskap just nu? McDanno, obviously. Det vill säga McGarret och Danny i Hawaii Five-0. Älskar också Riggs och Murtaugh i Lethal Weapon. Samt den någorlunda fungerande relationen mellan Norman och Dylan i Bates Motel. Fungerande för tillfället i alla fall. Men det är väl bara en tidsfråga innan den broderliga kärleken förvandlas till något som bara skulle kunna dyka upp i familjen Bates... 

Film du ser fram emot just nu? Murder on the orient express! Så redo. 

Bok du läser just nu? Nej, den här frågan skippar jag.

Favoritskådespelerska just nu? Vera Farmiga! Älskar henne. Även Caitriona Balfe, men hon vinner ju alltid denna när Outlander är i sändning, så det är ingen chock precis. 

Favoritskådespelare just nu? Även Freddie Highmore är ju väldigt bra i Bates Motel. Men har alltid gillat honom väldigt mycket, enda sen jag såg honom i Finding Neverland (2004) och alla söta barnfilmer han varit med i under åren. August Rush (2007) är en superstor favorit! Se den om du inte sett. 

Slut. Och tack till Emelie för lånet (igen)! 

4 kommentarer:

 1. Åh Bates <3! Har inte sett sista säsongen än så ska göra snart :D! Jag gillar Norma men i början av serien är hon väl mest bara jobbig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har väldigt blandade känslor för henne. Hon är jobbig men man tycker samtidigt synd om henne, och sen är hon väl inte precis världens bästa mamma heller. Men jag älskar hur badass hon är, och ibland kan jag inte låta bli att gilla henne även om jag inte borde det... Och andra sekunden avskyr jag henne igen, så det går väldigt upp och ner kan man väl lugnt säga.

   Radera
 2. Älskar att läsa (och göra själv) sådana här listor !

  SvaraRadera