tisdag 24 oktober 2017

Geostorm (2017)På biografen där jag jobbar visade vi idag actionfilmen Geostorm som hade svensk biopremiär tidigare i veckan. Och idag var en sån där lugn och bra dag för möjligheten att titta på filmen istället för att övervaka tekniken från maskinrummet. Så det gjorde jag.

Geostorm följer bröderna Jake (Gerard Butler) och Max (Jim Sturgess) som tillsammans jobbar för att avslöja en konspiration som kan innebära slutet för större delen av världens population.

Jag hade inga större förväntningar eftersom jag inte visste så mycket om filmen förrän idag när jag kollade på affischen min kollega hade satt upp. Jag blev nyfiken eftersom jag älskar katastroffilmer, och eftersom jag alltid gillat både Gerard Butler och Jim Sturgess, som i denna film spelar bröder. För varje gång det kommer en ny film inom temat "världen-går-under-men-vita-huset-ska-lösa-allt", blir jag alltid lika hoppfull om att det ska finnas något som gör den lite annorlunda. Men tyvärr är annorlunda inte nära vad Geostorm blev. Istället blev detta en sån där film det känns som att man redan sett ungefär tiotusen gånger förut.

Japp, Geostorm följer samma gamla mall som, ja varför inte göra ett exempel av en annan film med Gerard Butler som actionhjälte: Olympus Has Fallen. Filmen är otroligt förutsägbar, och minst lika klyschig. Ändå är det något med den här typen av filmer som gör att de ändå är okej för mig att titta på någon gång ibland.

Gillar du den typiska action-sagan med den manliga hjälten så är detta en underhållande rulle för en lördagskväll. Men stör du dig på att kunna förutspå händelser innan de händer så kanske du ska välja en annan film. Även om jag inte var jätteimponerad så vet jag att en del ungdomar på biografen kommenterade på hur bra den var, så jag skulle nog säga att det helt beror på hur känslig du är för klyschiga filmer. 

★★☆☆☆
PG


6 kommentarer:

 1. Sådan filmer kan vara kul att se på ibland - gillade 2012 rätt så mkt !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den gillade jag också när den kom ut, men var jättelänge sen jag såg den nu. Min smak har dock ändrats ganska mycket sen dess. Hade antagligen gillat Geostorm mycket bättre för några år sedan också än vad jag gjorde nu :)

   Radera
 2. Har aldrig riktigt tyckt om katastroffilmer, så därför är det lite problematiskt för mig att tycka om Gerard Butler haha. Såg dock att han hade kommit ut med något som heter "A Family Man" som verkar ganska intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig hört talas om den men det ska jag genast kolla upp!

   Radera
 3. Hahaha! Alla vuxna människor sågar denna filmen utom jag. Visst är den inte vidare bra och kryllar av klyschor, men jag gillar ändå den. Det är så skönt med lite hjärndöd katastroffilm ibland. Och som den rymdälskare jag är så antar jag att jag charmades av att den utspelade sig på en rymdstation =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det är skönt med lite "hjärndöd katastroffilm" (bra formulerat) ibland :) Tycker filmen var ok på så sätt, men hade mycket väl kunnat gilla den bättre om jag sett den vid ett annat tillfälle. Har märkt att jag vissa dagar är mer kritisk än andra, beror helt på mitt humör haha!

   Radera