onsdag 11 oktober 2017

Veckans tema ● Cliffhanger
Veckans tema är ett samarbete med bloggarna Fröken TV, SeriedrottningenThoughts By EmKarins Universum och Seriereflektioner

Veckans tema är Cliffhanger och vad ska man prata om då, utan att spoila något? Cliffhangers hör ju hemma för det mesta, i serier. Men det finns ett fåtal bra cliffhangers i filmer också, och inte bara i filmer som har inplanerade uppföljare. De allra bästa cliffhangers i filmer är de som är gjorda med meningen att aldrig avslöja vad som händer därefter. Och det är precis vad jag tänker ge er en lista på. Både film- och serieslut som slutat med en menad cliffhanger. 

Först vill jag bara klargöra vad en Cliffhanger är, om du inte visste det. En Cliffhanger är precis vad det låter som - ett slut som lämnar en hängandes. För att göra ett exempel av uttrycket i sig: Huvudkaraktären hänger från en klippa och är påväg att ramla när eftertexterna börjar spelas. Oftast hör detta koncept hemma i tv-serie-avsnitt där fler avsnitt är inplanerade, eller slutet av en av de icke-avslutande filmerna ur en filmserie. 

I ett försök att inte spoila för mycket, tänker jag inte motivera mina val för denna lista. Har du sett filmen/serien så har du nog inga problem med att förstå vad jag menar. Vissa av dessa cliffhangers är visserligen lite diskreta, men undrar du vad jag menar så är det bara att fråga i en kommentar. Kan dock klargöra att listan hade blivit på ungefär en titel om jag inte hade böjt på termen "cliffhanger" lite. De slutar alla på ett sätt som lämnar oss frågandes kring vad som hade hänt därefter om filmen/serien hade fortsatt i några minuter till. 


(okej, hade varit löjligt om det faktiskt fungerade men ändå, man kan alltid drömma)


 .
Har du något att tillägga på temat "Cliffhanger"? Finns det några andra filmer eller serier du sett vars manusförfattare medvetet avslutat berättelsen med en cliffhanger? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar