måndag 25 september 2017

Who said it? Filmquizen är igång igen och här är höstens första!


Sommaren har varit över ett tag och nu tänker jag att det kan vara ett bra tillfälle att komma igång med filmquizen igen. Jag brukar publicera åtminstone tre quiz per månad, men jag kan inte hävda att jag hållit samma tidsram under sommaren. Sorry 'bout that.

Inledningsvis får jag väl publicera det här ynka facit till det senaste quiz-inlägget där jag ställde en fråga om en viss skådespelare. Här är inlägget och för att se svaret är det bara att läsa kommentaren från Felicia som var helt rätt.

Men, för att slå på stort! Ingen som följer min blogg kan ha undgått att jag varit lite smått besatt av Game of Thrones den senaste tiden, och för att fortsätta plåga er som inte följer serien tänkte jag göra ett litet (stort) quiz som handlar helt och hållet om alla fantastiska citat från serien. Enda regeln är att hålla er borta från google. Bran ser allt, han kommer veta om du bryter mot regeln.

Det finns oändligt många bra citat från serien och eftersom jag inte kunde välja bort några så blev det totalt 58 repliker, och därför tänkte jag dela upp det här inlägget i flera delar - en för varje dag i tre dagar (tidsinställda, så oroa er inte för min slöhet).

Den stora frågan är enkel. Vilken (eller vilka) av alla karaktärer i Game of Thrones uttalar repliken?


1. The night is dark and full of terrors.

2. Everyone knows a Lannister always pays his depts.

3. Power is power.

4. When you play the Game of Thrones, you win or you die. There is no middle ground.

5. Winter is coming.

6. There is only one god, and his name is Death. And there is only one thing we say to death. Not today.

7. The man who passes the sentence should swing the sword.

8. A lion doesn't concern himself with the opinion of a sheep.

9. The things I do for love.

10. Tears aren't a woman's only weapon. 

11. How can a man be brave if he's afraid? That's the only time a man can be brave, he told me.

12. Never forget what you are. The rest of the world will not. Wear it like armor, and it can never be used to hurt you.

13. Every time we deal with an enemy, we create two more.

14. The north remembers. We know no king but the king in the north whose name is Stark.

15. Chaos isn't a pit. Chaos is a ladder.

16. When the sun has set, no candle can replace it.

17. If you waste time trying to get people to love you, you'll end up as the most popular dead man in town.

18. I drink and I know things.


Hur många av replikerna känner du igen, och minns du vem som uttalade dem? 


2 kommentarer:

 1. Vilken utmaning!!!!! Men åh vad kul :D Jag måste säga att jag är en otroligt stor GOT-nörd nuförtiden så om jag inte grejar detta blir jag besviken:

  1. Melisandre (duh)
  2. Tywin kanske?
  3. Ingen aning! Cersei kanske?
  4. Lätt: Cersei! Dock innebär det nog att det inte var hon som sa föregående.
  5. NED STARK <3 (måste det väl vara, eftersom det är Starks motto). Annars Jon Snow.
  6. Aryas svärdlärare, kommer inte ihåg efternamnet men Syrio
  7. Enkelt: Ned Stark!
  8. Alltså, det var ju Jaime och Cersei som diskuterade detta nyligen men det var ju ursprungligen som Tywin sa detta citat.
  9. Jaime, när han knuffade ut Bran genom tornets fönster! Det glömmer jag aldrig :)
  10. Ingen aning, det känns som något Olenna Tyrell skulle kunna ha sagt.
  11. Detta var nyligen men jag minns inte vem som sa det. Var det Beric?
  12. Det här måste vara Beric.
  13. Låter som en Lannister-sak att säga.
  14. Lyanna Mormont?
  15. Littlefinger!
  16. Ingen aning, det låter som en "winter is coming"-grej.
  17. Känner igen men kan inte placera!
  18. Tyrion Lannister, ofc!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tolv rätt! :) Och vad roligt att du gillar det! Tycker själv sånt här är jättekul så det är synd att jag inte själv kan göra testet eftersom jag nu lärt mig hela facit genom att skriva ihop allt.

   Radera