fredag 29 september 2017

The Brave - nya actionserien med Mike VogelI veckan hade många serier premiär, både gamla serier med nya säsonger och nya serier med första säsonger. En av de sprillans nya var The Brave, en actionserie som kretsar kring hemliga uppdrag ofta involverande terrorismen, och i huvudrollen ser vi ingen mindre än Mike Vogel som vi seriefantaster känner igen från ett flertal kortlivade roller inom tv-världen. För mig är han nog mest känd som Dale "Barbie" Barbara i den Stephen King-baserade tv-serien Under The Dome

Men, åter till The Brave. Vad handlar egentligen serien om? Och hur var första avsnittet? 

Det är alltid lite svårt att få en bra överblick över hela serien efter enbart ett avsnitt. Men av avsnittet att döma verkar serien bättre än vad jag hade förväntat mig, vilket är ett ganska gott betyg. Den sticker inte ut något enormt, och det var heller inte ett avsnitt jag kommer ha svårt för att glömma. Men underhållen blev jag, och avsnittets fyrtio minuter sprang därför iväg väldigt fort. 

I The Brave följer vi Vogel's karaktär Adam Dalton som leder ett militärteam bakom fiendelinjen för att utföra de svåraste av uppdrag. På andra änden ser vi de mindre hjältarna som ser till att uppdragen är utförbara. 

Personligen är jag ett stort fan av actionspäckade serier som denna. Det är sådana serier där man ofta sitter på helspänn under hela avsnittet och mer än gärna sätter på nästa avsnitt direkt. Och sånt gillar jag ju såklart. Men frågan är om detta bara varade i ett avsnitt, eller om hela säsongen kommer bjuda på lika mycket action och spänning. Jag har upplevt tillfällen då pilotavsnittet av en serie varit jättedåligt, men då resterande avsnitt ändå lyckats imponera. Jag har även upplevt tillfällen då pilotavsnittet är helt fantastiskt medan resterande avsnitt av säsongen bara blir sämre och sämre. Låt oss hoppas att så inte är fallet med The Brave. Oavsett åt vilket håll det går, så tror jag inte att detta är en serie som blir särskilt långlivad ändå, men håller säsongen kvalitet hela vägen ut så ser jag ändå fram emot att få följa varje avsnitt. 

Gillar du actionspäckade serier med räddningsuppdrag i fokus så skulle jag absolut kunna rekommendera den här serien. Perfekt är den inte, men lagom med underhållning för den som inte är petnoga med kvalitet. Är du dock en sådan person som avskyr när serier du följer läggs ner för tidigt så kanske du ska vänta med att se säsongen tills ett besked om förnyelse kommit. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar