onsdag 16 augusti 2017

När jag var femtonVeckans tema är ett samarbete med bloggarna Fröken TV, Seriedrottningen, Thoughts By Em, Karins Universum och Seriereflektioner. Denna veckan är temat När jag var femton. 

Det var inte jätte längesen jag var femton (är 19 idag), och ändå har jag svårt att minnas vilka filmer och serier som kändes störst för mig just då. Men jag kan tänka mig att några titlar jag började förälska mig i (ungefär då) var följande:

SUPERNATURAL
Jag tror att jag kanske var något yngre än femton, men det här är en sån där typisk tonårsserie för mig. Och inte för att det är en tonårsserie när det gäller genre, utan för att jag alltid minns tillbaka till tonårens guldår för mig personligen, när jag tänker på Supernatural. Jag förälskade mig i denna serie efter ungefär tre minuter in i första avsnittet…eller så var det kanske första gången mina ögon mötte Dean Winchester vilket var ytterligare några minuter in. Jag var helförälskad i denna serie, och det är jag på många sätt fortfarande. Problemet numera är att jag inte riktigt är en 11-säsonger kind-of-person. För mig var seriens guldår fram tills säsong 4 ungefär, innan det blev så komplicerat med religionerna hit och dit. Förlåt mig, alla Castiel älskare, men jag föredrar faktiskt serien när det bara var Dean och Sam. Känns som deras syskonkärlek blivit lite lost under senare säsonger. Får väl dock nämna att jag bara sett fram tills säsong 8, men av det jag sett föredrar jag säsong 1-4. Klicka här för att läsa mer om Supernatural

WHITE COLLAR
Som sagt, jag är väldigt dålig på att minnas när jag faktiskt såg dessa serier, White Collar var väl när jag var 15-16 ungefär. Jag älskade verkligen den här serien, och det gör jag fortfarande. Precis som med Supernatural, var höjdpunkten med denna serie att vi fick en stor bromance som huvudfokus. Sen att Neal Caffrey är världens charmigaste man kan man ju inte heller se som någon nackdel. Klicka här för att läsa mer om White Collar

BEING HUMAN
Jag var nog ungefär femton år gammal när jag upptäckte Being Human. Det var tack vare Netflix jag började kolla på denna serie som snabbt blev en av mina absoluta favoriter. Den öppnade också upp en hel ny värld för mig - nämligen brittiska serier och filmer. Klicka här för att läsa mer om Being Human

ONE TREE HILL
Jag vet att jag var i tonåren när jag kollade igenom samtliga säsonger av One Tree Hill. Tidigare hade jag bara sett något enstaka avsnitt på tv. Detta tog mig dock ungefär två-tre år totalt, jag kanske började när jag var ca 13 och såg klart sista säsongen när jag var 15-16. Jag vet inte varför jag förklarar det, hur gammal jag var är inte intressant. Förlåt. Men man blir ju ganska investerad i en sån här serie, och jag vet att den hade många minnesvärda ögonblick. Dock blev det aldrig en favorit och precis som med de flesta dramaserier så behövde jag ta pauser mellan säsongerna för att inte tröttna. Klicka här för att läsa mer om One Tree Hill. 


UNDER THE DOME
Sist vill jag även nämna Under The Dome vars första säsong sändes när jag var femton. Jag såg pilotavsnittet dagen efter premiären och älskade det. Första säsongen älskade jag och trodde verkligen att detta skulle bli min nya favoritserie. Dessvärre höll det sig inte under andra och tredje säsongen, vilket är väldigt synd eftersom jag kommer ihåg hur plågsamt det där året mellan säsong 1 och 2 var när jag knappt kunde vänta med att få se hur bra fortsättningen skulle bli. Vilket den inte blev… Klicka här för att läsa mer om Under The Dome.


Det här blev bara serier, planen var att jag även skulle skriva om några filmer men helt ärligt tror jag att jag nöjer mig här, då det är ganska mycket svårare att veta exakt när jag såg en viss film… Så vi kör på serier idag. Vilka serier var dina favoriter när du var femton? 

6 kommentarer:

 1. Jag kommer nog inte heller ihåg så bra vad jag kollade på i den åldern. Men typ vet jag att jag älskade The nanny... Sabrina tonårshäxan, buffy, Skilda världar, vita lögner. Mitt serieintresse startade nog efter jag var 15 nu när jag tänker på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. The Nanny älskade jag, men det var när jag var yngre och såg den när den gick på tv i repris. Såg dock om hela första säsongen för några år sedan, det var nog faktiskt ungefär när jag var femton! Såg den på amerikanska Netflix vilket jag tyvärr inte har tillgång till längre, så blev aldrig att jag såg mer än första säsongen.

   Radera
 2. White Collar är en sådan där serie jag tänkt se i flera år men som aldrig blivit av för att den glöms bort *skämskudde fram*
  Och jag har fortfarande inte startat säsong 2 av being human haha

  Oj 15 år så långt bak minns jag knappt men det var nog The Nanny och de svenska såporna som lockade då. Skilda Världar och dem men jag kan ha varit yngre. Hmm funderar på när Sailor Moon kom till Sverige men kan ha varit på den tiden också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar White Collar, alltid tyckt den är så underhållande så tycker absolut du ska ge den en chans! :D Sen att jag även älskar Being Human är ingen hemlighet, men är ändå osäker på om du kommer gilla resten om du inte gillade säsong 1. Känns som en sån serie man antingen fastnar direkt för eller inte alls...

   Radera
  2. Jag gillade Being Human till viss del, gillade Mitchells historia väldigt mycket men fastnade inte riktigt för dem andra så får se om jag fortsätter med den eller inte.

   Radera
  3. Ja, Mitchells story är definitivt den mest intressanta (och den blir ännu mer intressant senare) men jag älskar ändå de andra två för deras personligheter. Tycker de är så söta och roliga!

   Radera