tisdag 22 augusti 2017

Just nu-listan a la Emelie

Jag följer Emelies led och gör hennes "Just nu"-lista igen.

Favoritserie just nu?
Game of Thrones, utan tvekan. Mellan säsongerna glömmer jag nästan bort hur besatt jag blir medan serien är i sändning. Denna säsongen måste vara värst av allt, för det händer så otroligt mycket i varje avsnitt! Allting börjar komma mot sitt slut och det är otroligt spännande. 

Den serie du ser fram emot minst varje vecka just nu?
Heh, jag följer bara Game of Thrones, resten kör jag maraton på. Men jag började titta på sista säsongen av Hell on Wheels, har sett två avsnitt och tycker det går ganska segt vilket är precis vad som kan göra ett maraton oändligt långt, tyvärr. Men jag har hopp om att det snart kommer igång, en viss händelse måste bara hända först... 


Serie du ser fram emot just nu?
Oooh så många. Stranger Things, Outlander, Peaky Blinders (såg nyss klart tredje säsongen och kan inte få nog), Hawaii Five-0, Lethal Weapon, This Is Us, Dirk Gently... allt jag följer som har säsongspremiär snart, med andra ord. 

Serie som helst kan avslutas just nu? 
Jag svarar som alltid, har väldigt svårt att se serier jag är så trött på att jag tycker de borde avslutas just nu. Har inte riktigt något bra svar här. 

Kvinnlig favoritkaraktär just nu?
Får nog säga Polly från Peaky Blinders, tyckte hon var så himla bra i de senaste två säsongerna. 

Manlig favoritkaraktär just nu? 
Jon Snow, who else?! Det händer så mycket kring hans karaktär just nu och jag älskar det. Samtidigt som vissa fanteorier långsamt börjar bekräftas så måste man också älska honom som karaktär, tycker han blir bättre och bättre för varje säsong. Även Ser Davos är en väldigt älskvärd karaktär just nu, han har verkligen blivit en stor favorit. 

Favoritpar just nu?
Hm, den var lite svårare. Allt jag tittar på nu eller tittat på de senaste veckorna har varit totalt ship-lösa serier (åtminstone ur min synvinkel). Men, å andra sidan har vi ju mina älsklingar Brienne och Tormund, synd bara att de är på olika delar av världen. Men hallå, Tormunds senaste "The big woman?" var ju hur gulligt som helst! 


Favoritvänskap just nu? 
Okej, det här visade sig bli en hel lista om nästan bara Game of Thrones, men let's face it - GoT är hela min värld just nu. Här tänker jag säga typ alla vänskaper i Game of Thrones. Det är det jag älskar med serien, efter såhär många säsonger så är det så många relationer som verkligen utvecklats och gått på djupet. För att nämna en väldigt ny så säger jag Jon och Daeanarys. Den relationen kanske inte hade världens bästa start, men det märks att de mer och mer börjar förstå varandra och det älskar jag. I senaste avsnittet (note: jag skrev denna lista innan jag såg gårdagens avsnitt) tyckte jag dock att jag kände av något mer, vilket på många sätt är superskrämmande - gissa varför. Jag bara hoppas de håller sig på en vänskaplig nivå, för jag tror inte jag hade kunnat hantera om något faktiskt hände där. Det mest skrämmande av allt, är att jag faktiskt gillar deras relation och om manusförfattarna väljer att utveckla den så är det nog svårt att hoppa av tåget när man redan gått på. Urgh, förlåt mig, det är helt sjukt men de har ju ändå kemi. 

Film du ser fram emot just nu? 
Kingsman! Uppföljaren till en av mina favoritfilmer har premiär i slutet av september och jag kunde inte varit mer taggad!

Bok du läser just nu?
Köpte J.M Barrie's Peter Pan för ungefär en månad sen, men har inte påbörjat den än. Men det är väl det närmaste jag kommer till att läsa en bok just nu... 


Favoritskådespelerska just nu?
Alltså, jag är verkligen helförtjust i Emilia Clarke. Hon verkar ha en så otroligt härlig personlighet. Det där med att vara besatt av Game of Thrones just nu, var ingen överdrift. De senaste dagarna har jag sett fler intervjuer med skådespelarna och serieskaparna än vad jag vågar erkänna. 

Favoritskådespelare just nu?
Får väl säga Kit Harington här, eller Peter Dinklage. Det blir nog oavgjort mellan dessa två. Gillar också Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) väldigt mycket, alla intervjuer med honom och Gwendoline Christie är helt underbara! 

Det var det, och jag ber om ursäkt för att det blev så mycket Game of Thrones, men som sagt... är man besatt så är man. 

4 kommentarer:

 1. Det är svårt att INTE vara besatt av Game of Thrones just nu :D Tidernas bästa serie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det! Jag vet att jag inte är ensam i alla fall, halva världen är besatt med mig ;)

   Radera
 2. Jag förstår det inte. Jag försöker med den här serien hela tiden men jag kan bara inte gilla den haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Game of Thrones? Du har säkert hört detta tusen gånger förut, men man måste se minst en säsong innan man fastnar. När jag såg första säsongen tyckte jag serien var något av det tråkigaste jag någonsin hade sett, gillade den inte alls och var superanti till att fortsätta titta, men min bror mutade mig med gratis saker tills jag hade fastnat haha ;) Nu ÄLSKAR jag den, att fortsätta titta var det bästa val jag någonsin gjort när det kommer till film & tv. Sjunde säsongen är raka motsatsen till säsong 1, nu händer det verkligen grejer hela tiden.

   Radera