onsdag 23 augusti 2017

Just nu i Game of ThronesJag bestämde mig för att göra en sammanfattande lista för vad jag känner för olika händelser och karaktärer i Game of Thrones just nu. Ni vet, inför den efterlängtade säsongsavslutningen nästa vecka. 

Bästa huvudkaraktär: Jon Snow av olika anledningar. Han har genom säsongerna utvecklats till en väldigt bra och intressant person (till skillnad från valpen han var i början) samtidigt som hans bakgrund (och framtid) börjar komma fram vilket är väldigt intressant.
Bästa sidokaraktär: Ser Davos. Jag älskar honom, han är rolig och lojal och smart och säger alltid rätt saker. 
Värsta huvudkaraktär: Cersei Lannister. Jag är så otroligt trött på henne nu. Hon har haft sina stunder då jag älskat henne, men det var längesen sist nu och därför börjar jag hoppas på att Jaime kan döda henne snart. 
Värsta sidokaraktär: Littlefinger. Jag avskyr honom. Även han har haft sina stunder då man uppskattat honom som den karaktär han är, men nu känner jag att han förstör alldeles för mycket för karaktärerna jag älskar. 
Roligaste karaktär: Tormund! Han är helt underbar. Jag älskade allt han sa i 7x06 "Beyond The Wall". Hur rädd blev inte Gendry när han sa "We'll have to make do with what we've got." Haha! 
Tråkigaste karaktär: Jag tyckte Sams story var ganska tråkig i början av säsongen, men jag satt ändå fast eftersom jag älskar Sam. Plus att han träffade Jorah... Okej, inte jättetråkig precis men jag har inget annat att svara för alla storys är verkligen spännande just nu. Nej förresten, Cersei såklart! Hon är supertråkig nu för tiden. 
Bästa vänskap: Jag gillar hur många vänner Jon har skaffat sig. Ser Davos och Tormund framförallt, men även Edd även om han inte varit med så mycket i sjunde säsongen. Annars, Jon och Daenarys eller Daenarys och Tyrion. 

Bästa par: Tormund och Brienne. Hur han frågar efter henne och pratar om henne hela tiden är så otroligt underhållande! För att inte tala om hur gulligt som helst.
Värsta par: Jon och Daenarys. Jag är sååå conflicted. Å ena sidan: kemi + perfekta för varandra. Å andra sidan: framtvingat + INCEST. Hade nästan velat sätta dessa två både på bästa och sämsta par eftersom jag älskar dem och hatar dem på samma gång. 
Bästa citat från säsongen: "Would you forgive me if I switch sides?" - Davos till Jon medan att de pratar med Missandei om hur bra drottning Daenarys är till sina undersåtar. 
Bäst storyline: Nu börjar ju allt komma samman, vilket innebär att det inte finns så många olika storylines kvar. Det är ju nästan bara Winterfell, Dragonstone och Kings Landing kvar. Men av de så säger jag givetvis Dragonstone eftersom det är där det händer grejer. 
Värst storyline: Kings Landing, Cersei och Jaime. Jag älskar Jaime och Bronn, men är så trött på Cersei och nu är hon dessutom "gravid". Yeah, we'll see
Mest spännande scen från säsongen hittills: När Tormund nästan dog i "Beyond The Wall". Jag trodde jag skulle svimma, var så rädd att han skulle dö. Hela krigsscenen var väldigt spännande, men det tråkiga är att man aldrig är orolig för Jon längre eftersom man vet att hans roll i kriget inte är över än. Om han dör så kommer det inte vara förrän i slutet av sista avsnittet, vilket gör att alla hans "nära döden"-scener känns ganska onödiga. 

Sorgligaste scen från säsongen hittills: När Viserion dog. Usch, jag grät lite grann. Alltid jobbigt när ett djur dör, men en drake är snäppet värre än vargarna eftersom det bara finns tre av dem. 
Obehagligaste scen från säsongen hittills: Sekvensen när vi först fick se Sams arbetsuppgifter på citadellet, haha! 
Vackraste scen: Får nog säga scenen när Jon connectade med Drogon. Tyckte den scenen var jätte mäktig, på ett väldigt vackert sätt. 
Bästa skådespelare (tjej eller kille): Tycker Kit gjort ett väldigt bra jobb hittills. Men den bästa kommer nog alltid vara Lena Headey. Att jag avskyr Cersei så mycket, är hennes förtjänst. Synd bara att hon inte haft så många wow-ögonblick i säsongen hittills. Kommer nog dock i sista avsnittet!
Bästa avsnitt av säsongen: Tror finalen kommer vinna den, men hittills får jag väl säga 7x06 "Beyond The Wall" även om den kändes lite ologisk på vissa punkter. Dock har jag älskat varenda avsnitt, så svårt att säga egentligen. Mitt svar påverkas nog lite av det faktum att Beyond The Wall är det senaste avsnittet jag såg, så känslorna är ganska färska. 

Bästa karaktärsutveckling genom säsongen: Har varit en ganska kort säsong, och karaktärernas personliga utveckling har kanske inte varit den bästa aspekten av säsongen precis. Men gillar i alla fall att Daenarys börjar bli lite mer öppen för förändring, och öppen för andras åsikter. Tror delvis vi har Viserions död att tacka för det vilket känns hemskt att säga, men tror hon öppnade upp ögonen lite tack vare den händelsen. Eller också så är det Jons förtjänst, känns som hon började mjukna väldigt lagom tills att han kom in i bilden. 
Favoritsäsong hittills: Får nog säga säsong 6. Älskade förra säsongen, tyckte den var helt perfekt och Battle of the Bastards är nog faktiskt mitt favoritavsnitt av alla i hela serien. 

Jag måste bara kort få säga lite vad jag tycker om de enskilda karaktärerna också, sen ska jag sluta babbla.

Jon Snow: Väldigt intressant med allting som börjar komma fram om honom. Snart vet väl alla sanningen, inklusive Jon själv. Kanske är han sagan om is och eld
Daenarys Targaryen: Ibland älskar jag henne, ibland blir jag så otroligt irriterad på henne. Som när hon brände upp Tarly-familjen. Jag håller med Tyrion, det var onödigt. Hon säger att hon inte vill mörda men ändå ser man ibland gnistor av The Mad King i henne, vilket verkligen oroar mig eftersom man alltid trott att hon skulle bli en annorlunda ledare än sin pappa. 
Sansa Stark: Jag gillade henne verkligen i förra säsongen, tyckte hon hade utvecklats så otroligt mycket och älskade verkligen den kvinna hon började bli. Men nu känns det som ett steg tillbaka. Det känns som hon är tillbaka i Littlefingers grepp, så jag hoppas verkligen hon har en plan och att allt bara är lurendrejeri för att fånga Baelish i en fälla. Gillar inte heller att det teasas om att hon kommer förråda Jon. 

Arya Stark: Åh vad jag älskade Arya en gång i tiden. Jag älskar henne fortfarande, men ibland är hon bara så otroligt obehaglig. Som i den senaste scenen med Sansa. Skulle hon verkligen kunna gå så långt som att mörda sin egen syster? Jag var så lättad över deras återförening eftersom det verkade som att hon verkligen brydde sig om sin familj fortfarande, och hade känslor till skillnad från Bran. Det måste ju betyda något att hon aldrig helt och hållet kunde släppa sin identitet och bli "no one". Finns inget jag stressas över mer just nu, än Arya. Vilket säger mycket med tanke på att nattkungen håller på att ta över världen. 
Gendry: Definitivt ingen slump att han dyker upp just nu. Antagligen är hans roll i kriget om tronen något som kommer utvecklas framöver. Det är väl nästan han som kommer näst i tronföljd om både Dany och Jon skulle dö? Kanske blir det Gendry som slutar på tronen, vem vet! Eller också så är han bara där som smed, för att smida svärd av drakglas. Det är också en möjlighet. 
Jaime Lannister: Jag tror inte Cerseis barn kommer överleva, kanske inte ens födas. Jag hoppas att Jaime inser vad hon är och slutligen dödar henne. Jag har dock en känsla av att Jaime kommer dö också, innan serien är slut. Vilket oroar mig eftersom jag verkligen gillar honom nuförtiden. Men hallå, en Jaime/Brienne reunion på ingång kanske! Det är alltid något att se fram emot. Även om jag är en Tormund/Brienne shipper så älskar jag relationen som utvecklades mellan Brienne och Jaime. 
Tyrion Lannister: Jag är väldigt besviken över hur liten roll Tyrion haft i sjunde säsongen. Han har haft några roliga repliker och kloka ord lite här och var, men inte mer än så. Han brukade ju vara en av huvudrollerna och nu är han bara en liten sidokaraktär till Daenarys story! Älskade dock mötet med Jaime. 
Sam Tarly: Jag älskar att han äntligen släppte citadellet för att ge sig av och hjälpa Jon. Smått irriterad över att han inte lade märke till det som Gilly läste i avsnitt 5, men det kommer komma fram förr eller senare så det är bara att vänta. 

Det här är inte min säsongsrecension, det kommer en bättre och mer ingående recension på hela säsongen efter säsongsfinalen nästa vecka. Detta är mest bara lite spridda tankar och spekulationer som ligger och svävar i mitt huvud just nu. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar