måndag 14 augusti 2017

Jag måste få prata lite om Game of Thrones...Förlåt, jag tänkte hålla mig tills hela säsongen fanns ute men jag måste bara nämna en pytteliten och samtidigt GIGANTISK reveal i veckans avsnitt. Eller ja, vi alla visste det ju, men ändå. 

Läs ej om du inte sett veckans avsnitt, tack. 

Först och främst vill jag snabbt bara nämna hur bra den sjunde säsongen faktiskt är. Känns som att det händer så otroligt mycket i varje avsnitt! Detta avsnittet var heller inget undantag, men det finns en speciell scen som jag inte tänkte så mycket på när den hände. Jag insåg inte förrän i efterhand, hur viktig denna scen faktiskt är. Och nu kan jag inte sluta tänka på det. 

Vi alla vet att det länge funnits stora misstankar kring Jon Snows bakgrund. Vi vet att han är son till Lyanna och det är ju nästintill bekräftat att han även är son till Rhaegar Targaryen, vilket då skulle innebära att han kommer före Daenarys som tronföljare. Men om det stämmer att han kidnappade henne och våldtog henne så borde det väl innebära att Jon är bastard trots allt? FEL! För i detta avsnittet sitter Gilly och läser ur en Maesters anteckningar om det ena och det tredje, bland annat nämner hon väldigt kort att en viss prins Ragger (vilket självfallet är fel uttalat av henne som nyss lärt sig läsa) fick sitt äktenskap annullerat för att hemligt kunna gifta om sig. MED VEM OM INTE LYANNA??? Gah. Jag ville bara skrika på Sam att reagera! Men nepp. Ursäkta, men jag behövde bara släppa ut detta. Varsågod att fortsätta med din dag. 

Btw, en annan ganska rejäl hint om att Jon är en Targaryen, är det faktum att Drogon verkade känna igen vem han egentligen är. Synd att drakar inte kan tala...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar