söndag 20 augusti 2017

French Kiss (1995)Som inledning på min första månad som HBO Nordic-prenumerant satte jag igång en film jag länge velat se, men inte hittat någonstans tidigare - den romantiska komedin French Kiss med Meg Ryan och Kevin Kline i huvudrollerna.

I French Kiss får vi följa Kate, en flygrädd kvinna som måste komma över sina rädslor när hennes fästman åker på en resa till Paris utan henne och där råkar förälska sig i en annan kvinna. Motvilligt sätter sig Kate på ett flygplan till Paris med planen att påminna sin fästman om att han egentligen älskar henne, men vägen dit blir inte lätt när allt verkar vilja gå fel. Och inte blir det bättre när passageraren i sätet bredvid använder henne för att smuggla stulet gods. 

Jag hade höga förväntningar på denna film, och jag måste säga att de definitivt möttes vilket alltid är roligt när man ser en film man länge väntat på. French Kiss är en sån där supermysig film som på många sätt är ganska förutsägbar, men på ett bra sätt. Givetvis är det inte bara Kates fästman som oväntat träffar någon från kärlekens stad, och så påbörjar en väldigt underhållande kärlekshistoria. 

Jag är ett stort fan av Kevin Kline, vilket också var en av anledningarna till varför jag fick upp ögonen för denna film. Tycker han är så härlig i sina roller, och detsamma gäller Meg Ryan. Jag fastnade genast för karaktärerna, både Ryan's Kate och den franske Luc, spelad av Kline. Även om det inte är svårt att förutspå att det förr eller senare kommer uppstå en romans mellan karaktärerna, så uppskattar jag verkligen hur underhållande och motvillig vägen dit är. Anledningen till att de hänger ihop så pass länge, beror inte på "kärlek vid första ögonkastet", utan de har båda sina egna bekymmer som kräver hjälp från den andra. Utan att gå för djupt in på handlingen så kan jag bara kort säga att filmen visade sig vara riktigt underhållande på många olika sätt. Det är en romantisk komedi där man gillar karaktärerna, samtidigt som den bjuder på en bra dos humor.

Jag gillade French Kiss starkt och kommer absolut se den igen. Gillar du romantiska komedier så passar nog denna film alldeles utmärkt. Ett plus i kanten är att den kändes relativt egen i en genre full av filmer i samma stuk. Att den utspelar sig i Paris kan inte heller ses som någon nackdel. French Kiss finns för tillfället tillgänglig på HBO Nordic. 
BETYG: 7/10  


2 kommentarer:

  1. Den här har jag aldrig hört talas om, men jag älskar Meg Ryan och som du beskriver filmen MÅSTE jag se på den här - verkar ju vara hur bra som helst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillade den verkligen och älskar du Meg Ryan så är det verkligen ett stort tips till dig!

      Radera