onsdag 9 augusti 2017

Framtida seriemaraton

Veckans tema är "Framtida seriemaraton" vilket passade mig bra den här veckan, varför ska jag strax förklara. Men först tänker jag länka till mina fellow bloggkamrater som detta samarbetet är tillsammans med, nämligen FrökenTV, Seriedrottningen, ThoughtsByEm, Seriereflektioner och KarinsUniversum

Jag gjorde faktiskt så sent som igår, en lista på serier jag vill ha som uppkommande maraton. En sån där lista man kan gå tillbaka till varje gång man inte vet vad man ska titta på. På appen TV Time kan man numera skapa egna listor och lägga till de serier man vill ha i listan, och det var precis vad jag gjorde. 

Såhär ser listan ut. 



12 Monkeys ● har jag bara sett några avsnitt av, men hört mycket bra om den plus att jag älskar filmen som serien baseras på. 

Alice ● är en mini-serie jag länge varit nyfiken på eftersom det är en version av en av mina favoritberättelser, Alice i Underlandet. 

American Crime Story: The People vs O.J Simpson ● skäms jag över att jag ännu inte sett, men det är därför den ligger i min lista på kommande maraton. 

American Gods ● har jag heller inte sett ännu, men ska bli jättespännande att se den. 

Animals. ● är jag mest otroligt nyfiken på, och vill åtminstone se några avsnitt av innan jag bestämmer mig för om det är något för mig. 

Big Little Lies ● har jag bara sett första avsnittet av, men efter alla positiva ord om den måste jag ju se resten också.

Black Mirror ● har jag också bara sett första avsnittet av, men herregud vad bra det avsnittet var. 

Black Sails ● har jag bara två avsnitt kvar av, så det kanske inte gills som ett maraton, men jag har med den på listan ändå eftersom jag av någon anledning aldrig såg de två sista avsnitten när jag kollade igenom fjärde säsongen...

Carnivale ● har jag på dvd men inte sett ännu. 



Deadwood ● verkar otroligt bra, så den ska jag snart ta tag i att se. Har haft den hemma på blu-ray ett tag nu så det är nog snart dags nu tror jag.

Gravity Falls ● har jag hört mycket gott om och vill därför såklart se.

Hell on Wheels ● har jag sista säsongen kvar att se av, men eftersom jag älskar serien så är det svårt att ta mig an sista säsongen just eftersom den faktiskt är den sista. Plus att man ska hitta någonstans att se den också, med god kvalitet. 

Medici: Masters of Florence ● skrev Emelie på ThoughtsByEm så gott om, och därför ligger den som ett kommande maraton för mig.

Into The Badlands ● ska jag maratonkolla andra säsongen av en vacker dag.

Jamestown ● är inte heller något större maraton direkt, men finns väl några avsnitt ute nu vid det här laget. 

Mad Men ● ligger alltid på min lista av kommande maraton, men den serien kan jag bara se en säsong i taget av för att inte tröttna. Än så länge har jag bara kommit några avsnitt in i säsong 2. 

Merlin ● ska jag se om helt från början. Resten har jag bara följt på tv och därför har jag missat vissa avsnitt tror jag, plus att det var så länge sen att jag inte minns allt. Enda säsongen jag vet att jag inte missat något avsnitt av är första säsongen, så kanske börjar från säsong 2 i så fall. Men det blir ett roligt maraton, tror jag. För Merlin är nämligen världens mysigaste serie.

Misfits ● ska jag se de sista tre säsongerna av. Jag slutade kolla när en viss karaktär försvann men har alltid haft planer på att en vacker dag fortsätta. Snart så... 



Peaky Blinders ● håller jag på att kolla säsong 2 av just nu, men jag skrev denna listan alldeles innan jag valde Peaky Blinders som första val.

Penny Dreadful ● är jag rädd för att se eftersom jag hört så mycket bra om den, men också så mycket dåligt. Antingen hyllar folk den eller så avskyr de den, och därför är jag så osäker på om jag vågar se den.

Poldark ● skulle jag se andra säsongen av, vilket inte räckte så långt. Såg bara några avsnitt innan den glömdes bort.

Preacher ● såg jag också bara halva säsongen av. Vad är det med mig egentligen? Detta är ändå serier jag verkligen gillar. 

Ray Donovan ● har jag bara sett första säsongen av, men älskade den så ett maraton på säsong 2 skulle nog inte sitta helt fel. 

Sherlock ● har jag inte sett den senaste säsongen av. Dock skulle jag se om de tidigare säsongerna först, men jag såg bara den första, sen kom jag inte längre. 

Sons of Anarchy ● ska jag fortsätta på säsong 4 där jag sist slutade.

Strike Back ● har jag inte sett ett enda avsnitt av, men har boxen hemma så vill hemskt gärna kolla in denna serie. 

Supernatural ● finns alltid planer på att se mer av. Är på säsong 8, tror jag. 



The Goldbergs ● har jag börjat kolla på, och gillar den verkligen - vilket förvånade mig. Komediserie som jag kan ha som maraton bredvid något tyngre, för att jämna ut stämningen lite. 

The Handmaids Tale ● som alla säger är så bra. 

The Leftovers ● vars sista säsong jag inte sett än. Den här skulle jag egentligen se istället för säsong 2 av Peaky Blinders, men problemet är att jag inte har någonstans att se den. Jag kanske kan se om de har någon gratismånad åt mig på HBO-nordic som jag kan utnyttja bara för att få se sista säsongen. 

The Man In The High Castle ● är inte heller ett maraton då jag bara har något avsnitt kvar att se... men ändå.

The OA ● har jag blivit tipsad av en kompis, men inte sett än.

The Office ● finns alltid på listan, men tyvärr togs den bort från c-more vilket var där jag kollade. Nu finns bara från säsong 6, och jag har inte kommit så långt än men vill inte missa något. Funderar på att köpa boxen men det blir så dyrt. 

The Vampire Diaries ● har jag inget sug alls på att se klart, men det stör mig för mycket att ge upp nu när jag ändå gett serien sju säsonger. Då kan jag väl lika gärna se den sista också. Man ska bara göra det också...

The Wire ● har jag bara sett några avsnitt av, men den verkade lovande. Plus att den blivit klassad som en av de bästa serier som någonsin gjorts, vilket känns som en tillräcklig anledning till att se den. 

Twin Peaks ● skulle jag ju se efter att jag beställde hem boxen, vad hände med det egentligen...? 



Vikings ● har jag inte sett ett enda avsnitt av, trots att många sagt att det är något jag skulle gilla. Men en dag i framtiden, då jävlar ska det hända grejer. 

Westworld ● såg jag ju aldrig klart första säsongen av. Fy skäms Elsa! Den här var ändå riktigt bra, och jag såg verkligen fram emot avsnitten varje vecka. Det är bara det med mig och veckotittande - det går inte ihop. Missar jag en vecka så går det bara utför därefter. 

Younger ● har jag sett halva första säsongen av och gillat, men jag lade mest till den på listan för att jag vill ha några komediserier att lasta av de tyngre serierna med. 

Det är inte en kort lista, men vi får väl se hur det går. Har du några inplanerade maraton för framtiden? 

12 kommentarer:

 1. Ååh Medici, Jamestown, Merlin och Big Little Lies!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Big Little Lies blir nog nästa projekt efter Peaky Blinders!

   Radera
 2. Precis när jag tänkte: "Det där var ingen liten lista" så läste jag "Det är inte en kort lista" - haha :D Om jag får vill jag kommentera i vilken ordning du bör se några av serierna:

  1. Big Little Lies - en kort serie som du kommer att uppskatta. Det är bra att börja stora maraton med en kortis ibland, för att få upp tempot. Dessutom är Big Little Lies ett MÅSTE, i mina ögon! :)
  2. Twin Peaks. Gamla TP är jättebra (med gamla mått mätt). Den nya delen är tyvärr inte jättemycket att hänga i julgranen än, men gamla TP är mystiskt, sorgligt och otroligt spännande. Titta på första avsnittet och du kommer att vara fast. Jag tycker TP är en mycket passande sensommarserie. Jag tycker man ska hänge sig fullständigt till TP och inte titta på någon annan serie under tiden.
  3. OJ är en sådan serie man kan skjuta upp i evigheter men när man väl har sett den är man glad för det. Jag såg den ju när den var hypad, så det kanske känns mindre speciellt nu, men ändå en fantastisk skildring av dramat som omgav hela rättsprocessen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det! Big Little Lies var faktiskt ett nära val innan jag bestämde mig för Peaky Blinders, så den dröjer nog inte länge innan jag har sett. Twin Peaks känner jag också att jag bara måste se, känns som jag verkligen skulle gilla den. Plus att det verkar vara en sån serie man bara måste ha sett om man kallar sig själv en serienörd! OJ har jag aldrig stressat så mycket över, tänker alltid att det blir ett projekt för framtiden, men den där framtiden lyckas hoppa fram en dag för varje dag som går ;)

   Radera
 3. Älskar Black mirror!!! Westworld såg jag nys - Såå bra. Gravity Falls & mad men Vill jag också se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är Westworld bra! Jag måste verkligen se de sista avsnitten, jag var verkligen fascinerad av den serien.

   Radera
 4. Åh skynda på med Poldark behöver någon att diskutera säsong 3 med! Hahaha men en hel del intressanta titlar där på listan. Medici måste jag se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Poldark, den som är så bra. Jag ska! Det finns bara så himla mycket att titta på. Inser jag nu, och innan jag gjorde denna listan så bläddrade jag igenom Netflix, C-More och Viaplay och hittade absolut ingenting att titta på... Jag tror jag behövde denna listan ;) Nu kan jag bara gå tillbaka till den varje gång det känns som om det inte finns något att titta på. Och då istället titta på Poldark.

   Radera
  2. Tycker det låter väldigt bra. Ska försöka sortera lite bland mitt också haha följer typ 1 serie på Netflix just nu och det är Shadowhunters men det är ju säsongsavslutning nästa avsnitt

   Radera
 5. & The Handmaids Tale är ett måste såååå otroligt bra och välgjord :D. Den tycker jag är den bästa nya serien i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har hört att den är riktigt bra, bland annat från din blogg! Men även det är en sån serie jag verkligen inte vill streama på någon dålig internetsajt... Vill ha på storbild med surroundljud och bra bildkvalitet, vilket man bara får genom de betalda streamingsajterna. Minns jag rätt så finns den på HBO Nordic men vet inte om jag är villig att betala för det. Man kan väl betala ett tag och sen bara avsluta prenumerationen när man sett klart på det man vill se... Vill ju också se sista säsongen av Leftovers som jag tror ska finnas där också.

   Radera
 6. Så lång som din lista är verkligen inte min . men just nu håller jag på att kolla på Supernatural. Vill börja med the 100, Arrow, Jamestown... sen så finns det säkert några till som jag inte kommer på just nu!

  SvaraRadera