tisdag 8 augusti 2017

5 anledningar till att se Peaky BlindersPeaky Blinders är en serie jag kollade in för några år sedan och blev totalt förälskad i. Jag såg säsong 1, skulle ta en paus för att undvika att sluka alla avsnitt på en gång, men såg sedan aldrig ett enda avsnitt mer. Tills igår då jag påbörjade säsong 2. 

Men eftersom jag tror att jag aldrig skrev en recension på första säsongen så tänkte jag bara sammanfatta anledningarna till varför jag minns att jag älskade serien. THOMAS SHELBY
Jag älskade Tommy Shelby som huvudkaraktär, han är en sån där underbar mix mellan god och ond. Tommy är ledare över det kriminella gänget Peaky Blinders och under säsongen får vi lära känna både den godhjärtade och den kriminella sidan av honom. Cillian Murphy är perfekt i rollen och får oss verkligen att fastna för karaktären, stenhårt.


MILJÖN
Serien utspelar sig i Birmingham på 20-talet och det hade man inte behövt veta innan för att genast förstå. Miljön, kläderna och scenografin i helhet är ganska fantastisk. Användandet av ljus och skuggor ger ytterligare effekt för att göra varje scen unik.


LJUD OCH MUSIK
Jag vill minnas att musiken och ljudläggningen för övrigt var otroligt bra i första säsongen. Soundtracket var som skapt för serien, och trots att det är en hel del moderna låtar så blir det så himla bra. KÄRLEK
Det fanns en kärleksrelation som jag minns att jag verkligen drogs in i. Det gjorde att varje avsnitt blev lite extra fängslande. GANGSTERTEMAT
Handlingen i sig är riktigt intressant måste jag säga. De senare åren har jag verkligen börjat gilla hela kriminalitet-temat många filmer och serier bygger på, främst eftersom karaktärerna i sådana serier ofta är väldigt komplexa. Peaky Blinders är inget undantag, kanske till och med starten på denna nya kärlek till genren. 

Har du sett Peaky Blinders och i så fall, vad tycker du? Om inte så är den ett stort tips! 

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera