lördag 8 juli 2017

Sommartv-listan a la SeriedrottningenLovisa, Seriedrottningen besvarade några frågor i en rolig sommarlista för tv-serier. Jag tänkte göra detsamma.

Vad finns på mitt serieschema just nu?
Just nu håller jag på att kolla igenom första säsongen av Netflix's nya tv-serie Glow, så den serien sammanfattar väl ganska bra hur mitt serieschema ser ut just nu. Gillar att fokusera på en serie i taget och följer sällan serier varje vecka, åtminstone inga av de som går just nu. 

Vad är jag mest besatt av just nu? 
Är inte jättebesatt av något just nu (även om jag älskar Glow hittills så är det inte direkt någon besatthet), så skulle väl säga Skam eftersom jag nyss såg klart säsong 4. Den är ganska lätt att bli besatt av... 

Vad finns på min att-se lista?
Näst skulle jag nog vilja se sista säsongen av The Leftovers som jag tänkt ta mig an enda sedan sista avsnittet släpptes... men jag vill ju bara inte se det! Samtidigt som jag VERKLIGEN vill se det! Det är bara så jobbigt att ta sig an sista säsongen av en serie man älskar, eftersom man vet att det är slut efter det. Och det är flera storfavoriter som tagit slut nu den senaste tiden. Black Sails, Skam och nu även The Leftovers. För att nämna några jag inte ännu sett: The Handmaid's Tale och American Gods

Klassisk sommar-tv?
Lost! Perfekt för sommaren tycker jag. Utspelar sig bara i natur, nära havet och med mycket allmän sommarkänsla. Så se till att maratonkolla den nu i sommar om du inte redan sett den eller inte sett klart den än. Eller varför inte en re-watch?

En tv-serie jag saknar just nu? 
Game of Thrones. Saknar alltid Game of Thrones när jag inte ser på den. Men snart så!!

Något som gör mig besviken just nu?
Jag följer ju inga serier veckovis just nu och när det gäller maratonserier så slutar jag bara kolla om serien inte intresserar mig tillräckligt, simple as that

Tittar jag mer eller mindre på tv under sommaren?
Denna sommaren är det nog ungefär samma som under terminen. Jag jobbar ju en del också, och dessutom är det inte så många serier som intresserar mig just nu. Har många serier jag vill se någon gång (ex den omtalade 13 Reasons Why som jag är den enda i hela världen som inte har sett än) men jag har bara ingen lust just nu... Kanske beror på att man vill göra annat under sommaren, än att sitta inne och vara ohälsosamt fäst vid en tv-serie... vi vet alla hur det är. Ohälsosamt men ack så underbart. 

Tre tips på tv-serier till andra?
Sommarens regniga dagar är ett ganska perfekt tillfälle för att maratonkolla en serie om man känner att man har tiden. För att inte tipsa om samma serier som alla andra redan tipsat om, de serier du antagligen redan har sett om du är tillräckligt film- och tv-intresserad för att läsa min blogg, så tänker jag tipsa om några som inte är så kända. Först och främst: Please Like Me. HELT. FANTASTISKT. UNDERBAR. Stort tips, en av mina absoluta favoriter. Perfekt för sommaren egentligen då den är så himla mysig. Tips nummer två blir X Company, en ganska ny favorit då det bara var några månader sedan jag upptäckte den. Superbra och spännande och intressant och vacker och hemsk och underbar. Otroligt underskattad! Okej, vad ska jag tipsa om mer...? Hm. Vi kör på ytterligare en nyupptäckt från min sida, nämligen Dirk Gently's Holistic Detective Agency. Världens längsta titel, jag vet. Men den är så rolig, och så smart. Riktigt bra, bara åtta avsnitt också (hittills)! 

Vad är du taggad inför till hösten? 
Saknar ju Hawaii Five-0 som är den serien jag faktiskt orkar följa varje vecka. Ser också fram emot att Lethal Weapon ska komma tillbaka i september. Jag gillar mina actionkomedier. 

4 kommentarer:

 1. Åh, kul lista. Den ska jag också göra! Glow har jag blivit lite nyfiken på på sistone..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar verkligen Glow, perfekta mixen mellan komedi och drama. Ser fram emot att läsa dina svar!

   Radera
 2. får väl ta å se Dirk Gently's Holistic Detective Agency då! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, det är en så överraskande bra serie :)

   Radera