onsdag 12 juli 2017

När jag var tio...Detta inlägg skrivs i samarbete med bloggarna FrökenTV, ThoughtsByEm, Seriedrottningen, Seriereflektioner och KarinsUniversum

Veckans tema lyder "När jag var tio..." och jag tänkte enkelt nog utveckla meningen till följande:

När jag var tio var några av mina favoritfilmer... • NARNIA
Jag älskade Narnia som yngre. Vem gjorde inte det?

 • KALLE OCH CHOKLADFABRIKEN
Detta måste nog ha varit den första Tim Burton-filmen jag såg, och den var en favorit redan innan jag ens hade koll på regissörer och hade därför såklart ingen aning om vem Tim Burton var. Idag är han min absoluta favoritregissör, och Kalle och Chokladfabriken är fortfarande en film som ligger nära mitt hjärta.
 • MRS. DOUBTFIRE
Den. Här. Filmen. Jag blir så ledsen av den numera, med tanke på Robin Williams bortgång. Det här är definitivt en av mina favoritfilmer med honom, den är bara så himla mysig! Jag hade filmen på dvd och såg den om och om och om igen. Jag tröttnade aldrig.


 • SPIRIT
En av mina favorit VHS:er jag hade hemma när jag var runt tio år gammal. Älskar fortfarande Spirit, tycker det är en så himla fin berättelse. 
 • RÄDDA WILLY
Vem älskade inte Rädda Willy när man var tio? Det är en sån där klassiker som de flesta nog sett och älskat. Det här var verkligen en av mina absoluta favoriter och är än idag. Så himla vacker berättelse och jag blir fortfarande tårögd varje gång Willy hoppar över muren.
 • DINOTOPIA
Det här visade sig vara en mini-serie såg jag nu när jag läste om den, men jag kan verkligen inte minnas att den var så lång som fyra timmar? Jag har den på dvd, och det måste vara så att alla tre avsnitten låg ihop som en lång film eftersom jag alltid trott att det var en vanlig film... Man har väl ingen tidsuppfattning när man är tio, jag vet inte. Hur som helst så älskade jag Dinotopia när jag var liten, det var verkligen som att komma bort till en helt annan värld. 


 • ALADDIN
Idag är Lejonkungen min absoluta favorit av Disneyfilmer, och den var en stor favorit som liten också. Men när jag var tio hade jag en period då jag såg Aladdin om och om igen, jag har alltid älskat denna rulle. Fortfarande en stor favorit men nu när jag växt upp anser jag ändå att den inte lyckas slå Lejonkungens underbara storslagenhet. 
 • LOONEY TUNES: BACK IN ACTION
Även denna film hade jag på dvd, har fortfarande faktiskt. Har inte sett den på jättelänge, men som tioåring såg jag den verkligen JÄMT. Trots att det var jättelänge sen jag såg den så minns jag nästan allt eftersom jag såg den så ofta. Älskade blandningen mellan live-action och animerat. 
 • DÖDSKALLEGÄNGET
Den här har ni nog redan hört talas om att jag ÄLSKAR. Detta är också en sån där typisk film som de flesta barn växt upp med skulle jag tro (åtminstone i USA, där kallas The Goonies) och jag är så otroligt glad åt att min pappa introducerade denna film till mig och min bror i så pass tidig ålder. Jag såg den nog första gången innan jag var tio, men den var en favorit även då. 


 • EN RIDDARES HISTORIA (ignorera att en:et hamnade bredvid bilden, ingen aning om varför och orkar inte  ens försöka lösa det) 
Har alltid varit ett stort fan av medeltidsäventyr. Robin Hood kom väl först, men En Riddares Historia är inte långt efter. Såg faktiskt om den för inte alls länge sedan. Den är inte lika bra som jag minns den, men jag kan ändå inte låta bli att gilla den. Den är ganska löjlig men ack så underhållande. Mitt största problem med filmen (som jag faktiskt minns att jag hade svårt för redan i tidig ålder) är den romantiska delen, men allt annat älskar jag (konstigt nog). En av anledningarna kan möjligtvis ha varit Heath Ledgers leende. 
 • BRON TILL TERABITIA
Sist men inte minst måste jag nämna den här skönheten - Bron till Terabitia. När jag tänker efter så var det nog lite senare jag såg den, kanske som 11-12-åring skulle jag tro, men vi låtsas som om jag inte kom på det. Bron till Terabitia är helt underbar, så otroligt vacker berättelse som verkligen tillåter barn att ha lite fantasi. 


Vilka favoritfilmer hade du som tioåring? 

4 kommentarer:

 1. Åh en riddares historia! Nu blev jag sådär härligt nostalgisk

  SvaraRadera
 2. Rädda willy såg jag också på när jag mindre!

  SvaraRadera
 3. Oj, det kommer jag knappt ihåg men flera du hade gillade jag också!

  SvaraRadera