onsdag 26 juli 2017

De fem bästa slagen i Game of Thrones

Ursäkta för den senaste veckan. Helt ärligt så har jag ingen ursäkt till den dåliga uppdateringen. Mer än kanske att det är sommar nu. Om ni godtar det som en ursäkt. 

Jag tänker också be om ursäkt för hur dålig jag varit på att skriva temainlägg under sommaren, men jag tror vi alla varit lite mindre noga med det på senare tid, så jag kanske inte behöver få så dåligt samvete...ifall det mot förmodan är någon som älskar att läsa våra onsdagsinlägg och varit jättebesviken den senaste tiden. För dig som inte har någon aning om vad jag pratar om så är det så att jag tillsammans med fyra andra film- och serie-bloggare har ett samarbete där vi varje onsdag skriver varsitt inlägg om ett gemensamt ämne. 

Hur som helst, jag kan inte lova att det blir bättre direkt då det faktiskt är sommar och helt ärligt så tänker jag njuta av den. Men några inlägg varje vecka borde jag väl ändå få skrivet och publicerat, även om de inte blir så jätte stora. Här kommer i alla fall veckans temainlägg som inte är något mindre än ordet "Fejd". När jag hör ordet fejd så tänker jag genast på filmer som kretsar kring stora rivaler, ofta med förräderi och/eller hämnd som ett tema. Eller kanske bara den där fejden där vi har hjälten på ena sidan och ärkefienden på andra sidan. Harry Potter och Voldemort, till exempel. Batman och Jokern. Sherlock och Moriarty. Men fejd kan också syfta på ett specifikt slag och istället för att tipsa om filmer, tänker jag fira att Game of Thrones är tillbaka på våra skärmar genom att lista de fem bästa slagen seriens karaktärer sett hittills. Enligt mig förstås - och till gränsen av vad mitt minne tillåter. 

Detta inlägg skrivs i samarbete med bloggarna FrökenTVThoughtsByEmSeriedrottningenSeriereflektioner och KarinsUniversum

PREPARE TO BE SPOILED!

Jag tänkte välja en viss annan bild för att representera den här scenen, men insåg sen att jag kanske inte borde förstöra stämningen för någon som råkar ha en bra dag.

5
OBERYN MARTELL VS THE MOUNTAIN 
Vi minns alla när Prince Oberyn ställde upp med att slåss för Tyrion i rättegången. Efter ett minnesvärt slag verkar The Mountain ha blivit besegrad, men dessvärre börjar vi alla känna oron i bröstet när Oberyn blir lite väl kaxig. Jag minns känslan mer än väl, känslan att slaget inte riktigt är helt över. Och så hände det. The Mountain tar kontrollen och plötsligt har vi bevittnat Oberyns huvud explodera. Brutalt. Ja, det här är verkligen en svår scen att glömma. 


4
THE NIGHTS WATCH VS THE WILDLINGS
Det här slaget är ytterligare ett otroligt minnesvärt sådant. Dels på grund av det storslagna slaget i sig, och dels på grund av vissa specifika dödsoffer (hmhm, ett specifikt dödsoffer) som fick tårarna att rinna, åtminstone på min kind.


3
BLACKWATER
Hur mycket älskade man inte Tyrion Lannister efter detta avsnitt? Fascinationen över Tyrion och frustrationen över Joffrey gjorde detta slag till något vi sent kommer glömma. 


2
HARDHOME
Alltså. Det här slaget. Det var här man verkligen förstod vilken stor fiende The White Walkers faktiskt är, och det var helt OTROLIGT. Scenen när Jon slåss mot en White Walker och besegrar honom. Och när man sedan såg vindlingarnas levande-döda kroppar bakom The Night King... jag rös.


1
THE BATTLE OF THE BASTARDS
Någon som är förvånad över första-valet? Detta var när Jon Snow i slutet av förra säsongen skulle återta Winterfell från Ramsay Bolton. Den självklara vinnaren på listan. Och med tanke på hur bra resterande slag är så säger det mycket. Detta var något av det mest upprörande jag någonsin bevittnat, och samtidigt det mest tillfredsställande. Let's just say... Ramsay Bolton got what he deserved

Hade gärna också tagit med slaget när Drogon totalt ÄGER scenen genom att rädda Daenarys och Tyrion från "The Sons of the Harpy" i säsong 5, men jag tycker fem val har en bättre klang än sex så jag nöjer mig med en hedersomnämning såhär i slutet. 

Följer du Game of Thrones, och i så fall, vilket är slaget du minns som bäst idag? 

2 kommentarer:

  1. *skämskudde* men jag håller med dig om alla de slag du har listat här! Blackwater var ju längesen jag såg men minns att det var ruskigt bra! Tyrion var så modig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, älskade Tyrion sedan tidigare men efter det avsnittet var han inte bara en underhållande karaktär, utan fantastisk på alla sätt och vis :D

      Radera