söndag 9 juli 2017

11 frågor ● The Musketeers


Vill du läsa fler inlägg inom kategorin 11 frågor om mina favoriter? Klicka här!

För ungefär fyra månader sedan kollade jag igenom den tredje och sista säsongen av BBC's äventyrsserie The Musketeers. Jag älskade samtliga tre säsonger enormt mycket och därför klättrade serien upp till att bli en av mina absoluta favoritserier. Så när jag upptäckte att jag aldrig skrivit en "11 frågor om mina favoriter"-lista för serien så tänkte jag, det måste jag ju göra! Så här kommer den, fyra månader senare. 

1. Hur skulle du kortfattat beskriva serien?
The Musketeers är en äventyrsserie som baseras på Alexandre Dumas välkända berättelse De tre musketörerna. Serien utspelar sig alltså i Frankrike på 1600-talet och tar vid efter D'Artagnan's allra första möte med Athos, Porthos och Aramis. Under seriens gång får vi följa med i deras arbete då de slåss för att försvara kungen mot olika hot. Det finns en skurk för varje säsong, och avsnitten är därför sammanhängande vilket gör storyn väldigt spännande. 

2. Vad är det bästa med serien?
Så svår fråga då jag verkligen älskar allt, men jag måste nog säga humorn. Samt dynamiken mellan karaktärerna. Vilket är två separata fördelar som inte hade klarat sig utan varandra. The Musketeers får mig ofta att skratta då många repliker är riktigt underhållande, och hur huvudkaraktärerna skämtar med varandra är det bästa av allt. Men det är inte bara skoj, för vi får också se hur de verkligen skulle göra allt för varandra. De lever verkligen efter mottot "en för alla, alla för en". 

3. Vad är det sämsta med serien?
Att det bara finns tre säsonger? Nej jag vet inte. Jag älskar allt. Att kostymerna kanske inte ser jätte realistiska ut i början (men i säsong 3 är de mycket snyggare). I början ser de mest plastiga och obekväma ut. 

4. Vilken karaktär från serien är din favorit?
Aramis, duh. Han är helt underbar. Älskar Porthos också, men Aramis kommer ändå snäppet högre. Han är rolig, charmig, ödmjuk, och han är dessutom både en halva av mitt favoritpar från serien, och en halva av min favoritvänskap (vilket jag förklarar mer på fråga 6).

5. Finns det något specifikt citat från serien som du gillar extra mycket?
Finns så många, svårt att välja bara en. Men min absoluta favorit som jag kan komma på nu, måste nog vara när Porthos och Athos pratar om Aramis efter en viss incident. Porthos frågar; "So, did you shoot him?" och till det svarar Athos "No, no... Aramis is my penance.". Porthos svarar då "Yeah, mine too.". Älskar också i början av säsong 1 när de fejkar att lämna D'Artagnan i sticket och Aramis säger "Well, he knows the musketeer' motto... Every man for himself!". Det var så kul eftersom det är raka motsatsen till deras motto. 

6. Finns det någon relation i serien som du gillar extra mycket?
Älskar relationen mellan alla musketörerna, samt relationen de alla har till Treville. Men! Jag har två favoritrelationer; en romantisk och en vänskaplig. Den romantiska är kärleksstoryn kring Aramis och Anne, drottningen. Jag älskade allt med det, eftersom det var så hemligt hela tiden så älskade jag det, det var så förbjudet att det blev superspännande att följa. Man ville ju att de skulle vara lyckliga samtidigt som man visste att det var nästintill omöjligt. Den andra relationen är brödraskapet mellan Porthos och Aramis. Den här är extra stark, det märkte man hela tiden, men något som speciellt visade det var i början av säsong 3, efter att Aramis varit i klostret i fyra år. De andra förlät honom jättelätt men inte Porthos, han vill inte släppa det eftersom det kändes som om hans bästa vän hade övergett honom. "It's been four years. We learned to live without you."

7. Finns det någon scen som du aldrig glömmer?
Så många! Men min favoritscen måste nog vara när Porthos och de andra fick veta sanningen om tronföljaren och relationen till drottningen. Porthos tog ett hårt grepp om Aramis, redo att slå till honom, men sakta förvandlades den där ilskan till en kram eftersom han visste hur jobbigt det måste vara för Aramis. Bara de tre sekunderna är mina favoritsekunder från serien. 

8. Har du någon favoritmusik från serien?
Jag gillar temalåten väldigt mycket, den som spelas under actionscenerna. Väldigt äventyrlig, perfekt för serien. 

9. Har du någonsin gråtit till serien?
Ja... jag grät i slutet. Inte för att det var sorgligt, utan för att det var vackert och så perfekt. Och för att det var slut. Jag ville inte att det skulle vara slut. 

10. Vad tyckte du om slutet?
Som sagt, jag älskade det. Det var ganska perfekt, det enda jag önskar hade varit annorlunda, hade varit att alla stannade i paris och höll ihop. Tyvärr gick de skilda vägar. Av musketörerna är de enda som blev kvar, Aramis och D'Artagnan. Men förövrigt älskade jag det. Aramis fick sitt lyckliga slut. Den gravida tjejen kom tillbaka så Porthos fick sitt lyckliga slut. Även om jag hade hoppats på att Milady hade kommit över sin psykotiska sida, så är jag ändå nöjd med Athos lycka med Silvie. Han förtjänar någon som henne, även om det inte går att tveka kemin som fanns mellan honom och Milady. Men hon var bara för hemsk. Det märktes att hon älskade honom, men det räckte inte. Hon var ändå ganska galen.

11. Slutligen, varför är denna serie så speciell just för dig?
Jag har alltid älskat berättelsen om de tre musketörerna. Som yngre var, och även idag är, filmen Mannen med järnmasken en stor favorit. Även Greven av Monte Cristo (också skriven av Alexandre Dumas) har jag älskat sen jag var liten och såg den på tv för första gången. Utöver att jag älskar berättelsen om musketörerna i sig, så älskar jag även äventyr. Jag har alltid varit ett stort fan av äventyrsfilmer och därför är det jättetråkigt att det inte finns fler serier som denna. Men därför älskar jag också The Musketeers desto mer. Eftersom den är ganska ensam i sin genre. 

Har tipsat om den miljontals gånger förut, och tänker göra det igen. Se The Musketeers idag! Samtliga tre säsonger finns på Netflix. Om du vill läsa mer om serien, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar