lördag 17 juni 2017

Veckans tema ● Mordmysterier

Veckans tema blev lite bortglömt för min del, så här kommer det, några dagar försent. Temat för veckan är Mordmysterier och därför tänkte jag prata lite om några filmer och serier som briljerar inom ämnet.

Detta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Emelie på GothamAlley, Karin på KarinsUniversum och Lovisa på Seriedrottningen

För att börja med några filmtips:Zodiac
En film om den verklighetsbaserade Zodiac-mördaren. Att den är verklighetsbaserad gjorde mitt intresse för filmen mycket stort, och av den anledningen tillsammans med många andra, satt jag fastsurrad vid soffan från början till slut. Ett riktigt intressant mordmysterie i filmform.


Se7en
Den här kända filmen kan väl ingen ha missat. Seven är ytterligare en thrillerfilm om en seriemördare och en riktigt bra sådan. Låt oss säga att dess berömdhet inte uppkommit för inget.


De Misstänkta (The Usual Suspects)
En film utan dess like. Vill man se en film med ett mordmysterie så komplicerat att hela filmen blir ett mästerverk så ska man se De misstänkta. Det här är verkligen en sån där skruvad film som verkligen får en att fundera. 

Och så några serier:


Sherlock
Vill du ha motsatsen till något förutsägbart så vill du ha BBC's Sherlock. Det är fullständigt omöjligt att lista ut vem mördaren är, och enda tills du får veta svaret kan du inte slita blicken, jag lovar. Otroligt välskriven serie som samtidigt är väldigt underhållande.


Morden i Midsomer (Midsomer Murders)
Denna brittiska kriminalserie såg jag jätteofta när jag var yngre, det var lite av en tradition i min familj, att sätta sig ner på söndagskvällen och tillsammans titta på ett avsnitt av Morden i Midsomer. Här är mordmysterierna riktigt bra, och har man väl påbörjat ett avsnitt är det jättesvårt att släppa det. Alltför många gånger har jag sagt nej till att titta med min bror, råkat se de första tre minuterna och sen "råkat" sitta kvar i resterande en och en halv timme.


Twin Peaks
Detta är en serie jag själv inte kan intyga dess briljans eftersom jag inte sett den. Men, ändå kändes det av någon anledning som ett ganska självklart val att tipsa om så därför tänker jag göra det ändå. Lita på kritikerna.

Kan även tipsa om den spanska tv-serien Gran Hotel som kretsar en hel del kring mordmysterier, men vill ändå inte klassificera den i samma kvalitetscirkel som titlarna ovan. Absolut sevärd dock om man gillar mordmysterierna för spänningens skull. Recension på säsong 1 publiceras inom några dagar hade jag tänkt. 

3 kommentarer:

 1. Måste verkligen se nya säsongen av Twin Peaks.

  SvaraRadera
 2. Morden i Midsomer var också en tradition i min familj när jag var liten! Kommer ihåg att jag verkligen älskade denna serie, så mysig trots alla dessa mord!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja visst är den! Bjuder ju verkligen på underhållning utöver själva mordmysterierna :)

   Radera