onsdag 7 juni 2017

Veckans tema ● College

Detta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Emelie på GothamAlley, Karin på KarinsUniversum och Lovisa på Seriedrottningen

Veckans tema är College och helt ärligt så har jag inte sett så många titlar som utspelar sig på College. Men några kan jag allt nämna och det är precis vad jag tänker göra idag. 


Greek
Det självklara tipset för mig idag - Greek är genast serien jag kommer och tänka på när man pratar om college på tv. Superhärlig serie som bjuder på mycket värme och humor! The Magicians
Detta är inget vanligt college, utan handlar om ett college för unga magiker. Väldigt annorlunda serie som passar perfekt för den som gillar både collegeserier och magi! 


Community
Detta är en komediserie som jag själv aldrig gillat så mycket, men ändå hört mycket bra om vilket tyder på att många andra tycker om den väldigt mycket. Jag kan skylla på att jag själv inte sett alls mycket av den, utan bara ströavsnitt på tv, men tröttnade alltid tillräckligt mycket för att vilja byta kanal. Men! Låt inte det stoppa dig, alla tycker olika och detta är en serie med många lovord från andra tittare. 


Saved By The Bell: The College Years
Det här är en spin-off serie på 80-tals serien Saved By The Bell och följer några av karaktärerna från originalserien efter att de åker iväg för att plugga på college. Det blev bara en säsong, men personligen gillade jag den då den blev mycket vuxnare än originalserien som kunde vara otroligt löjlig ibland. 

Några andra collegetitlar som jag personligen inte sett, men hört mycket bra om är Undeclared (tv-serie) och Felicity (tv-serie). Jag inser nu att jag inte skrivit upp en enda film, men finns det ens några? Jag har i alla fall inte sett dem. Den enda jag kommer att tänka på är American Pie, men jag minns inte vilken/vilka av filmerna som utspelade sig på College, om ens några. De flesta handlade väl om High School? 

6 kommentarer:

 1. Greek, kom ihåg när jag såg på den, gillade den verkligen. Supermysigt serie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den! Jag har bara sett två säsonger faktiskt, har så länge tänkt se klart den men aldrig gjort det.

   Radera
 2. älskar greek!!! Måste se saved by the bell spin-offen. Har dock inte sett fjärde säsongen än så borde kanske göra det först, haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fjärde säsongen är sådär. Jag tror det var den säsongen där halva utspelade sig på sommarsemester i annan miljö än skolan, och det gillade jag men resten var ganska trist (flera av karaktärerna var bara mystiskt borta också utan att det ens nämndes).

   Radera
 3. Har du inte sett felicity?!! du kanske va för ung då? ;)
  Vart kan man se spin-offen på Saved By the bell? Älskade den serien! gillade Greek med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har sett ett avsnitt ungefär av Felicity bara, men det var jätte länge sen. Har inte följt den på tv, var nog för ung då ja (född 98) :)

   Jag hittade nog Saved By The Bell: College Years genom att googla fram någon streamingsajt tror jag. Var länge sen så minns inte var jag hamnade, men de flesta serierna går att hitta på nätet om man googlar!

   Radera