torsdag 1 juni 2017

The Night Shift: Säsong 1Efter att Emelie på bloggen GothamAlley skrev om tv-serien The Night Shift, blev jag väldigt nyfiken på den och bestämde mig för att kolla in. Jag såg de två första avsnitten men blev aldrig att jag fortsatte förrän förra veckan, och nu är alla åtta avsnitt av säsong 1 sedda. Detta är en spoilerfri recension.

The Night Shift är en sjukhusserie som utspelar sig på San Antonio Memorial Hospital och följer de läkare och sköterskor som jobbar nattskiftet på akuten. Bland annat får vi följa tre karaktärer som nyss återvänt hem efter tjänstgöring i Afghanistan. 

Det är inte första gången man sett en tv-serie som följer de anställda på ett sjukhus, men jag tycker ändå att The Night Shift känns lite unik i och med hela armé-storyn. Dessutom är The Night Shift en sådan serie som följer karaktärerna snarare än arbetet, det vill säga att deras personliga känslor och tankar kring arbetet, samt relationer och privatliv, är ett stort fokus i serien. 

Som vanligt tog det några avsnitt för mig att fastna, men jag måste ändå säga att jag gillar The Night Shift. Avsnitten blev bättre och bättre genom säsongens gång och mot slutet bjöds vi på spänning på hög nivå eftersom seriens huvudkaraktärer personligen blev indragna i faran. Jag gillar att vi får se hur läkarna på sjukhuset känslomässigt hanterar att exempelvis förlora en patient, och till skillnad från hur jag kan uppleva andra liknande serier, så tycker jag ändå de har en bra balans på att lyckas och att misslyckas. Alla överlever inte och så ser verkligheten ut, men med många sjukhusserier har jag upplevt att det känns som att situationen med patienten löser sig i varenda avsnitt - och det är något som bara blir tröttsamt efter ett tag. 

Jag gillar att relationerna mellan karaktärerna tar stor plats i serien - främst av allt har jag fastnat för vänskaperna mellan TC och Topher samt Drew och Krista. Något som slår vilket ship som helst, är verkligen när man får se lagandan i arbetsteamet, samt vänskapen mellan de enskilda karaktärerna. Tillbakablickarna till Afghanistan är även det något jag uppskattat under säsongen då det bidragit till att skapa ett större band mellan oss tittare och seriens huvudkaraktärer. 

Jag gillade första säsongen av The Night Shift, och som vanligt uppskattade jag att det bara var åtta avsnitt då jag lätt tröttnar annars - inte minst när det gäller den här typen av serier. Jag kan absolut rekommendera The Night Shift till dig som gillar sjukhusserier där varje avsnitt inte följer riktigt samma mall, utan faktiskt lyckas bli unikt i jämförelse med det föregående. De första två säsongerna finns tillgängliga på Viaplay


3 kommentarer:

  1. Här har vi visst en till serie som jag måste kolla in - gillar vanligtvis sjukhusserier, så detta kan nog vara något för mig!

    SvaraRadera
  2. Night Shift!!!! Säsong 4 har premiär snart<3!!

    SvaraRadera
  3. Denna låter riktigt intressant får kolla upp det

    SvaraRadera