fredag 30 juni 2017

Moulin Rouge! (2001)Denna veckan kör jag ett litet musikal-maraton. För att följa mitt schema, klicka här

Veckans femte film är Moulin Rouge!, en film jag så länge velat se, och så många gånger varit väldigt nära på att se men sedan trots allt inte sett. Så detta blev en frukostfilm för mig idag, det var precis så jag hann se klart den innan jag skulle till jobbet.

Moulin Rouge! hade premiär år 2001 och följer kärlekshistorien mellan en ung författare och en vacker kurtisan. Filmen utspelar sig alldeles i början av 1900-talet, på den färgsprakande nattklubben Moulin Rouge. 

Jag hade höga förväntningar på Moulin Rouge! efter att ha hört bra saker om den från vänner. De hade inte fel när de sa att jag skulle gilla den, för det gjorde jag verkligen. Jag älskar färgglada filmer, och musiklistan de valt består av många av mina favoriter. Det jag var lite tveksam till innan jag såg filmen, var hela kärleks-storyn då jag ofta har svårt för när kärlek känns förhastat, för överdrivet eller bara för lätt. Men till min överraskning var inte detta fallet, utan istället fängslades jag av kärlekssagan. Visst fanns det aspekter som gör kärleken mellan Christian och Satine alltför lik den mellan Romeo och Julia, men jag tycker ändå de hade en någorlunda bra grund att stå på. Jag kan inte riktigt motivera detta dock, det är snarare en känsla. Musiknumren säger ganska mycket faktiskt, mer än vad man kan tro, mer än vad jag hade förväntat mig. 

Kostymerna och scenografin gör så otroligt mycket för denna film, och jag älskar allt. Under Oscarsgalan vann filmen priser för båda dessa delar, och fick dessutom ytterligare sex nomineringar. Välförtjänt, utan tvekan! Även Nicole Kidman nominerades för sin prestation som kurtisanen Satine, och det förstår jag absolut. Hon har alltid varit en ganska fantastisk skådespelare, och att hon kunde sjunga så bra som hon kan, var en rolig överraskning.

Jag är positivt överraskad av Moulin Rouge!, trots höga förväntningar. Filmen är färgstark och bjuder på sång och dans av hög kvalitet. Musiken som används är kända låtar skrivna av artister som ex. David Bowie, The Beatles och Elton John, så känner man till musiken så höjs definitivt underhållningen i filmen till ytterligare en nivå. 
BETYG: 8/10


6 kommentarer:

 1. Jag älskade Moulin Rouge när jag växte upp, såg den säkert 2-3 gånger om dagen och tror nog att redan där växte mitt musikalintresse och rotade sig fast i hjärtat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade nog också älskat denna när jag var yngre. Hade jag sett den då hade jag kanske inte ogillat musikaler så mycket när jag var liten. Älskar musikaler idag, men gjorde verkligen inte det när jag var yngre. Men det berodde mest på att jag inte riktigt hade sett några bra musikaler. Mer än Grease det vill säga, den har jag alltid älskat!

   Radera
 2. sv: haha okej jag tycker att den sista säsongen var den sämsta :P

  har inte sätt denna film nått man kanske ska göra :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tips om du gillar musikaler :)

   Radera
 3. ååh, älskar den! det är ju en Baz Luhrmann film, om du tyckte att relationen liknande Romeo & Julia menar jag :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det förklarar varför den påminde ganska mycket om Romeo och Julia :)

   Radera