fredag 30 juni 2017

Mat & Dryck (i form av ett aningen sent veckans tema-inlägg)Jag måste bara be om ursäkt för att jag totalt glömt bort veckans tema igen! Jag vet inte vad som hänt med mig, det är höjdpunkten på veckan och ändå glömmer jag bort det. Skäms på mig! Men till mitt försvar så har jag ju ganska fullt upp denna veckan med alla musikalinlägg, så vi kan ta och skylla på det. 

Detta är alltså, som vanligt, ett samarbete med Felicia, Sara, Emelie, Karin och Lovisa. Klicka på respektive namn för att komma till deras bloggar. 

Jag har varken ork eller tid till att skriva något mega-inlägg, men något kan jag ju alltid hosta fram. Temat för veckan är Mat & Dryck, så jag tänker göra det enkelt för mig och tipsa om den film jag genast tänker på när det handlar om filmer som kretsar kring just mat och dryck. Filmen jag pratar om såg jag för första gången för ungefär ett år sedan, en film regisserad av ingen mindre än vår svenske favoritregissör Lasse Hallström: 100 Steg Från Bombay Till Paris

Detta är en film jag blev otroligt positivt överraskad av, jag älskade verkligen varje minut av den. 100 Steg Från Bombay Till Paris (eller The Hundred-Foot Journey på engelska) är en dramakomedi som följer familjen Kadam som lämnar Indien för att öppna en resturang i Frankrike. Men arbetet blir tufft när ägaren till den stora fina restaurangen på samma gata försöker göra allt för att konkurrera ut dem. Låter ganska simpelt, men handlingen sträcker sig mycket längre än såhär och handlar snarare mer om familjens svårigheter till att accepteras i det franska samhället. 

Jag älskar verkligen den här filmen och blev nu dessutom supersugen på att se den igen. Det är en ganska typisk Lasse Hallström film, med dramat och karaktärerna i fokus samtidigt som det finns en riktigt härlig mysighet med i smeten. Om du vill läsa min recension på filmen så kan du klicka här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar