måndag 12 juni 2017

Hocus Pocus (1993)Det här är en sådan där typisk film som man egentligen ska se på Halloween. Istället blev det filmen jag och en vän satte på för att somna till under fredagskvällen. 

Hocus Pocus släpptes 1993 och i rollerna ser vi bl.a. Bette Middler, Sarah Jessica Parker och Kathy Najimy som spelar de tre häxsystrarna Winifred, Sarah och Mary Sanderson. Tre hundra år efter deras avrättning råkar några ungdomar återuppväcka dem, vilket får farliga konsekvenser för alla barn i staden Salem. 

Det här är en sån där film jag är säker på att jag hade älskat när jag var liten. Jag gillade den nu också även om det såklart är en ganska löjlig film som jag tror egentligen är till för barn. Men å andra sidan fungerar den faktiskt lika väl för alla åldrar så länge man inte stör sig på överdrivet skådespel och ologiska händelseförlopp. 

Hocus Pocus har många brister men allt som allt är det en mysig film som kan ses många gånger om, men som kanske till största del passar för barnfamiljerna. Jag somnade till filmen men kände ändå ett behov av att redan morgonen efter spola till minuten innan jag somnade för att få se de delar jag missat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar