tisdag 20 juni 2017

Dirk Gently's Holistic Detective Agency: Säsong 1För ett tag sedan lyssnade jag på ett av avsnitten ur Empire's film podcast, och där nämndes en tv-serie vid namn Dirk Gently's Holistic Detective Agency. Namnet kände jag igen eftersom det är en av Netflix's originalserier, men jag hade inte tidigare känt mig lockad av att faktiskt se den. Så när Helen från podcasten pratade om den och verkligen framhävde att den är bra, så blev jag supersugen på att kolla in denna väldigt udda serie.

Seriens huvudkaraktär heter Dirk Gently och är, precis som titeln lyder, en detektiv - och en väldigt speciell sådan. Efter att en ung flicka försvinner spårlöst bestämmer han sig för att anlita en assistent som (väldigt motvilligt) ska hjälpa honom lösa mysteriet kring mordet av en millionär, en försvunnen tonårsflicka, en borttappad hund och en uråldrig maskin.

Efter första avsnittet var min reaktion i princip bara: "JAAAAAA!!!". Som jag längtat efter något sånt här! Jag älskade det från första stund och efter dessa åtta avsnitt är jag helt förälskad i detta underbara Netflix-fenomen. Dirk Gently's Holistic Detektive Agency är en serie med många ingredienser vilket är den största anledningen till varför den är så bra. Till stor del är detta en komediserie. Serien är otroligt underhållande, men på ett mer diskret sätt än vanliga 20-minuters komedier. Men, komedin är långt ifrån allt. Jag kom på mig själv genom varje avsnitt med att verkligen tycka det var spännande, jag ville inte stänga av och såg därför klart alla avsnitt på bara några dagar. Mer än att den är humoristisk och spännande så är den dessutom genomtänkt. Handlingen är skruvad men briljant, och det är omöjligt att inte sitta helt fascinerad när sista avsnittets eftertexter börjar rulla på skärmen. 

Jag är supernöjd med skådespelarvalen i serien, och gillar hur karaktärerna är skrivna trots att vissa av de är orealistiska medan andra nästan blir aningen för realistiska. Trots att jag vanligtvis hade ogillat både det ena och det andra så slutar det med att jag älskar allt med Dirk Gently och hans holistiska detektivbyrå. Det gäller dock att man inte tar för seriöst på att karaktärer känns lite överdrivna, utan istället kan uppskatta att de är annorlunda. På samma sätt gäller det att man har rätt typ av humor då detta är en viktig del av serien.

Dirk Gently's Holistic Detective Agency är lite som en skruvad variant av Sherlock, men med mer humor. Jag totalälskade varje avsnitt av säsongen och är otroligt glad åt att ha hittat detta guldkorn som dessvärre inte är jättepopulärt vad jag förstår. Om du inte ännu testat dig på Dirk Gentlys Holistic Detektive Agency så är den ett stort tips till dig som gillar lite annorlunda filmer och serier, med mycket charm, mycket humor och mycket hjärta! Och såklart; en väl genomarbetad röd tråd som utan tvekan kommer lämna dig betagen. 


2 kommentarer:

  1. Tack så himla mycket för ett bra tips :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du bestämmer dig för att kolla in den, absolut värt det! :D

      Radera