torsdag 8 juni 2017

Crashing: Säsong 1



Något nyanlänt jag hittade på Netflix för några dagar sedan var tv-serien Crashing, en brittisk komediserie med 25-minutersavsnitt. Jag hade aldrig hört talas om serien, men eftersom jag kände igen två av skådespelarna så tänkte jag; varför inte ge det ett försök. Och efter säsongens alla 6 avsnitt är jag nu glad att jag gjorde det. 

Crashing följer ett gäng unga vuxna som billigt hyr boende tillsammans på ett sjukhus som inte längre används. 

Jag blev positivt imponerad av Crashing redan efter första avsnittet, och upplevde den som både rolig och mysig. Hittills finns bara en säsong och jag har ingen aning om det planeras komma en till, men det är nog tveksamt såvida inte Netflix plockat upp den nu efter att ha tagit in första säsongen. På hemsidan står den som en "Netflix Original", men jag vet inte om det betyder att det kommer fler avsnitt. Hur som helst! Första säsongen består bara av 6 avsnitt vilket inte är så mycket när det handlar om så korta avsnitt, men ändå lyckades jag fastna väldigt omgående. Humorn är underhållande och likaså är flera av karaktärerna. Jag fann aldrig kärlekstriangeln mellan Kate, Anthony och Lulu särskilt intressant och gillade heller inte någon av dessa karaktärer så mycket. Men resterande karaktärer älskade jag - Melody är ganska underbar och likaså är Sam och Fred som blev favoriterna. Trots att Sam är som han är så gillade jag verkligen deras kärlekshistoria, och detta är faktiskt största anledningen till varför jag absolut vill se mer av denna serie. Jag gillade varje avsnitt av serien, men favoriten blev utan tvekan avsnitt 4, som handlar om en väldigt konstnärlig resa för karaktärerna. 

Crashing är en sådan där superhärlig feelgoodserie med mycket humor, mer specifikt brittisk humor som precis som alltid, är den mest ärliga sorten - vilket jag personligen älskar. Stort tips!

2 kommentarer:

  1. Den mest intressanta karaktären var helt klart Sam! :D Tyckte att hans inre känslomässiga problem var on point. Melody och Colin var också fett intressanta tillsammans! :) Jag tyckte att det andra avsnittet var bra, när Lulu började jobba tillsammans med Kate. Det var så roligt att se hur Kate trasslade in sig i lögn efter lögn. Efter det avsnittet var det mest cringe över hela kärlekstriangeln, främst eftersom Anthony i mina ögon är en classic douchebag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Sam blev snabbt min favorit! Älskade alla scener med Melody och Colin, men tyckte storyn med Kate, Lulu och Anthony blev tröttsam väldigt fort men håller ändå med om att en hel del av det var underhållande, som ex i avsnitt två :) Och ja, Anthony är verkligen en "classic douchebag", för att citera dig, haha!

      Radera