onsdag 14 juni 2017

11 frågor ○ The OCVill du läsa fler inlägg inom kategorin 11 frågor om mina favoriterKlicka här!

1. Hur skulle du kortfattat beskriva serien? 
The OC är ett ganska typiskt tonårsdrama med familj och relationer i fokus. Serien består av fyra säsonger och följer från början den 16-årige Ryan som blir utkastad av sin mamma och därefter tas om hand av sin rika advokat och får bo i hans hem i Orange County, Kalifornien. Serien handlar till stor del om hur livet för förmögna människor inte är så perfekt som det kan verka. 

2. Vad är det bästa med serien?
Det jag alltid uppskattat mest är humorn. The OC bjuder på otroligt många härliga scener tack vare de underhållande karaktärerna inom familjen Cohen. Hade serien inte haft sina humoristiska inslag så hade jag nog faktiskt inte gillat den så mycket. 

3. Vad är det sämsta med serien?
Att den tar upp många ämnen som jag personligen upplever som rena sömnpiller. Eller, det är egentligen inte ämnena i sig som är tråkiga, men de bara berättas på ett väldigt tröttsamt sätt. Det är många typiska tonårsproblem som bara känns så överdrivna - främst i mitten av serien. Första säsongen är väldigt bra och likaså är sista säsongen, men däremellan tycker jag serien är ganska halvdan faktiskt. Manusförfattarna tar liksom ett ämne och bara vill aldrig släppa det, även om de borde det. Ett exempel är Marissas alkoholproblem som jag upplevde som väldigt tröttsamt tillslut. 

4. Vilken karaktär är din favorit?
Jag måste faktiskt säga Sandy. Om jag bara får välja en! Men givetvis är Seth helt underbar, en karaktär som jag verkligen älskar, men han tar ju trots allt efter sin pappa. Sandy är så himla underbar på så många sätt. Han är en bra pappa, en bra advokat, han ser rätt i vad som är rätt och fel och dessutom är humor en självklarhet i vardagen för honom. Han bryr sig inte heller vad folk tycker om honom, och hur han hanterar exempelvis skvaller i samhället är så otroligt snyggt gjort. Främst i säsong 1 när han flera gånger använder sarkasm när Julie Cooper och hennes vänner dömer honom för hela Ryan-situationen. Finns bara ett ord för Sandy Cohen = Underbar. 

5. Finns det någon speciell relation som du gillar extra mycket i serien?
Ja, relationen mellan Ryan och Seth är helt klart den bästa. Jag fastnar alltid för vänskapsrelationer mest, och detta är faktiskt en av de bästa på tv tycker jag. Tyvärr är den som starkast i början och hamnar lite i skymundan senare, men ett exempel på när det verkligen varit tydligt hur mycket denna vänskap betyder för de båda är i slutet av säsong 1 när Ryan ska åka tillbaka till Chino med Theresa. När Seth säger till Summer något i stil med att hans hem var helvetet på jorden för honom innan Ryan kom dit var bara så jobbigt att se. Och hur han var villig att sälja sin båt bara för att försöka få honom att stanna? Ja, detta är en stark vänskap och det älskar jag. En annan relation jag älskar är den som finns inom hela familjen Cohen, och framförallt mellan Ryan och Sandy. Sandy blir lite som den där pappan Ryan aldrig haft. Därför var det så gulligt i säsong 4 när Sandy blev avundsjuk när den riktiga pappan dök upp. 

6. Finns det någon replik/dialog från serien som du kan citera?
Heh, ja. "Några" stycken. "Welcome to the O.C bitch!", "I'm fine, I'm just having an allergic reaction to the universe.", "I was Nemo and I just wanted to go home!" och "We gotta go witness the most unholy of all unions." för att nämna några. 

7. Vad är din favoritmusik från serien?
Jag vet inte varför men jag har alltid fastnat väldigt mycket för scenen i säsong 1 när "Orange Sky" spelas medan Ryan hälsar på sin bror i fängelset. Tyckte den låten passade så bra till scenen. Sen gillar jag ju introt väldigt mycket, den låten är så perfekt för hela känslan i filmen. 

8. Finns det någon speciell scen som är extra speciell för dig? 
Finns många väldigt fina scener. Spiderman-kyssen med Seth och Summer exempelvis. Sista scenen i säsong 1. När Seth byter den dyra bilen mot en shoppingvagn för att rädda Ryan i säsong 4, och går igenom listan på alla Ryan slagit sedan han kom till Newport. 

9. Har du någonsin gråtit till serien?
Ja. Jag skulle misstänka att jag släppte någon tår eller två i slutet av säsong 3, men jag minns det inte riktigt så är inte säker. Men skulle vara konstigt om jag inte berördes av det... En scen jag däremot minns tydligt att jag grät i första gången jag såg den, var sista scenen i säsong 1 när "Hallelujah" spelas och Kirsten sitter på Ryans säng och börjar gråta när hon tar bort hans lakan. Och Sandy kommer och tröstar henne. Och Seth seglar iväg. Tyckte den scenen var så sorgligt och det var något med den låten också som gjorde att jag verkligen berördes av den scenen. 

10. Vad tyckte du om slutet?
Helt okej. Kändes väl lite förhastat... De gjorde ju ett tidshopp och jag är inte jätteförtjust i det men jag tycker ändå det var ett helt okej avslut. Inte perfekt, men helt okej. Gillade dock verkligen scenen i slutet när Ryan tog efter Sandy och såg "sig själv" på gatan. Kopplade på ett snyggt sätt till seriens allra första avsnitt vilket knöt ihop säcken väldigt bra. Det kändes avslutande, helt enkelt. 

11. Slutligen, varför är denna serie så speciell just för dig? 
The OC är en sån serie som jag antagligen inte hade fastnat för idag då den kretsar mycket kring tonårsdrama (vilket jag brukar tröttna på i serier). Men det var en av de första tv-serierna jag maratonkollade på och därför kommer den alltid vara speciell för mig. Det är en av de serierna som jag kommer se om lite då och då tills dagen jag dör antagligen. Ändå gillar jag inte alls säsong 2 och 3 särskilt mycket, men älskar första och sista säsongen. Tycker serien blev så deppig däremellan, och förlorade humorn lite som alltid lättade upp på stämningen annars.

3 kommentarer:

  1. Det är verkligen dags för mig att se om OC känner jag!

    SvaraRadera
  2. åh, nu blev jag sugen på att kolla om den här serien ! :)

    SvaraRadera
  3. Åååh, Sandy<3! Gillar också första och sista säsongen mest.

    SvaraRadera