onsdag 17 maj 2017

Veckans tema ● MiljöDetta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Emelie på GothamAlley, Karin på KarinsUniversum och Lovisa på Seriedrottningen

Veckans tema är Miljö och jag säger bara en sak. Wall-E

Wall-E är en disney pixar film från 2008 med ett sjukt fint budskap. I en dystopisk framtid har människorna lämnat jorden eftersom den blivit förstörd pågrund av överdriven konsumtion som lett till att jorden täckts av skräp. Robotar går en efter en sönder, och tillslut finns det bara en kvar som överlevt genom att samla reservdelar från andra robotar. Efter sjuhundra år av samlande har roboten Wall-E utvecklat känslor och medvetande, och plötsligt ser vardagen annorlunda ut när Wall-E träffar en utvecklad robot från yttre rymden vid namn Eva. 

Det här är en så otroligt fin film, med ett otroligt fint budskap som sträcker sig längre än till bara miljöproblemet. Detta är en film som utspelar sig runt 700 år i framtiden, och på vissa sätt är överkonsumptions-delen aningen överdriven, men samtidigt är föroreningen ett problem som finns idag och som är viktigt att uppmärksammas. Och det är inte helt omöjligt egentligen, att en liknande framtid kan komma att ske. Därför är det väldigt roligt att se att produktionsbolag som riktar sig till barn - d.v.s de människor som framtiden ligger i händerna på, faktiskt sprider detta budskap. 

Wall-E är ett stort tips för stora som små! 

6 kommentarer:

 1. ÅÅÅH! Älskar den, såsåså bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den! :D Ganska fantastisk egentligen, och unik.

   Radera
 2. Svar
  1. Jag ska också ta och se om den faktiskt, var några år sedan sist!

   Radera
 3. åh, den där filmen skulle jag lätt kunna se på !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, superfin film verkligen! :)

   Radera