onsdag 24 maj 2017

Tips på sommarmaraton ● Jane The VirginVeckans tema Sommar fortsätter som ett samarbete mellan mig och FeliciaEmelieSaraKarin och Lovisa

Jag såg nyligen klart den andra säsongen av Jane The Virgin men har inte skrivit en recension, så istället för att skriva en recension tänker jag skriva om några anledningar till varför du borde kolla in denna underbara tv-serie nu i sommar.Jane The Virgin är rolig - och inte dålig-sitcomhumor-rolig, utan verkligen rolig
Jag kan inte tala för din humor, men personligen anser jag Jane The Virgin vara en superhärlig serie med underbar humor - vilket är något jag inte alls förväntade mig från en tv-serie vid namn "Jane The Virgin". Jag trodde aldrig att jag skulle älska den så mycket som jag gör! Humorn är enligt mig verkligen roligt rolig, och jag vet helt ärligt inte vad som är bäst. Är det den härliga huvudkaraktären Jane som oftare än inte försätter sig i underhållande situationer? Är det kanske hennes underbara pappa som är överdriven på ett sätt som faktiskt blir roligt? Eller är det kanske den där andra personen som precis som oss, sitter och tittar på allt som händer och kommenterar det? Den där berättarrösten som gör även de seriösa situationerna otroligt underhållande? Jag kan inte bestämma mig, allt är lika underbart! 


Gina Rodriguez är ganska fantastisk
Huvudkaraktären Jane är helt omöjlig att inte älska, hon är verkligen den där personen man bara önskar att man kunde få lära känna i verkligheten. Hon är så himla godhjärtad, hon vet skillnaden mellan rätt och fel samtidigt som hon kan vara otroligt underhållande. Och helt ärligt kan jag inte se någon annan i rollen än Gina Rodriguez som gör det helt makalöst! Om inte manuset och den härliga klippningen gjorde tillräckligt så lyckas definitivt Rodriguez's prestation i serien, höja nivån ytterligare.Jane The Virgin är en dramakomedi - men den kan också vara otroligt spännande
Detta är en dramaserie. Det är en komedi. Men den är också så mycket mer än så! Ploten är att Jane av olyckshändelse blir inseminerad och därav gravid - trots att hon är oskuld. Men det är inte allt. Vi får även följa en stor kriminalgåta som bidrar med många spännande händelser som bara får oss att vilja sätta igång nästa avsnitt. Till skillnad från många andra tv-serier, håller Jane The Virgin en jämn och alltid lika bra kvalitet
Ja, jag anser faktiskt att varje avsnitt varit bra av denna serien - av de två säsonger jag sett. Vissa är såklart roligare och vissa bidrar med mer spänning. Men jag kan inte minnas ett enda avsnitt som gjort mig besviken på något sätt - tvärtom så blir jag nästan imponerad för varje avsnitt eftersom jag tycker de blandat de olika genrerna så otroligt bra! Vilket också leder mig till sista punkten. Skaparna bakom Jane The Virgin är grymma på att blanda humor med allvar
Det är aldrig antingen eller. När jag säger att Jane The Virgin kan bjuda på både komedi och spänning så menar jag inte att vissa avsnitt eller scener bjuder på det ena och andra på det andra. Medan något otroligt känslosamt för en karaktär sker, finns fortfarande berättarrösten kvar, och på så sätt skapar de en balans mellan allvaret på skärmen och underhållningen bakom skärmen. För det är ju nästan som om han sitter bredvid oss i soffan, eller hur? 

Jane The Virgin är en mycket underhållande tv-serie som jag är otroligt glad åt att ha hittat då den alltid gör mig på gott humor, den får mig alltid att le och kan vid tillfällen även få mig att skratta tårar. Därför är det en perfekt tv-serie att maratonkolla nu under sommaren! De två första säsongerna av Jane The Virgin finns tillgängliga på Netflix!


6 kommentarer:

 1. Jane the Virgin är verkligen en mysig serie . vet inte varför jag slutade kolla på den här serien... så kanske ska se till att titta igen alla avsnitt jag har missat !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde du, den tappar verkligen aldrig den där härliga myskänslan! Eller humorn för den delen, lika rolig nu som då!

   Radera
 2. Åh jag känner verkligen igen mig i allt du skriver. Så fin och härlig serie :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den! Mysigare serie får man leta efter :D

   Radera
 3. Jane the Virgin är en serie jag har haft i periferin hela tiden som en möjlig serie att se om jag får det tomt på serieschemat. :) Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut värd att kolla in faktiskt! En riktigt underhållande serie :)

   Radera