fredag 19 maj 2017

Riverdale: Säsong 1Nu är första säsongen av Riverdale över och då tänkte jag skriva lite om säsongen i helhet. Jag kommer hålla det spoilerfritt så fritt fram att läsa om du inte sett säsongen.

När första avsnittet släpptes var detta en sån där serie som jag egentligen visste redan från början att den inte passade mig, men jag kollade in den på grund av hur taggade alla andra var på den, vilket nästan smittade av sig lite på mig. Under det första avsnittet var jag inte jätte imponerad utan snarare tvärtom - det kändes som om mina misstankar om serien hade blivit bekräftade. Tyvärr lyckades den bli precis lika klyschig och stereotypisk som alla andra tonårsserier. Vilket är synd eftersom den egentligen är ganska bra för övrigt.

Riverdale baseras på en serietidning vid namn Archie Comics, Acke på svenska. TV-serien följer samma huvudkaraktär, Archie Andrews, en tonårig kille i hemstaden Riverdale. Berättelsen tar vid efter att en kille från Archies skola hittats mördad. En utredning tar sin början och ingen i staden går riktigt att lita på.

Trots att jag till en början störde mig på alla klyschor, var det något som fick mig att fortsätta - och det var karaktären Jughead Jones. Han kändes lite sådär mystisk i första avsnittet vilket gjorde att man ville veta mer om honom, och därför var det en besvikelse att mystiken kring honom dog redan i nästa avsnitt. Han var fortfarande den mest intressanta karaktären under säsongen, men blev mer "en i gänget" snarare än den där outsidern ingen visste något om.

Stereotyperna (den populära bitch:en till cheerleader, den söta flickan som crushar på den snygge grannkillen, affären med läraren, sportkillen som egentligen drömmer om ett jobb som musiker, the list goes on) blir bättre för varje avsnitt som går och efter några avsnitt tänkte jag inte på det alls lika mycket. Beror nog mest på mig själv, att jag vande mig vid det ganska snabbt. Det är ändå positivt eftersom det gjorde att jag kunde uppskatta serien på ett helt annat sätt efter det och faktiskt underhållas av varje avsnitt.

Den stora nackdelen i denna serien är faktiskt huvudkaraktären. Kan det finnas någon tråkigare person i hela världen? Han blev väl något bättre mot slutet kanske, men jag måste säga att detta var en så otroligt ointressant karaktär vilket såklart drar ner hela serien när det är han som står i fokus.

När det gäller hela mord-storyn så tycker jag denna del av serien fått tagit alldeles lagom med plats i serien. Det har inte tagit över för mycket, men det har heller inte glömts bort så som det kan hända i vissa andra serier. Genom säsongen har man givetvis försökt klura ut vem mördaren är och helt ärligt så blev jag ganska besviken på vem det visade sig vara. Eftersom jag inte ska spoila något så tänker jag lämna det där, men tycker helt enkelt inte att det kändes som någon särskilt stor överraskning. 

Sammanfattningsvis är Riverdale en serie jag har en hel del blandade åsikter kring. Jag gillade den bättre och bättre för varje avsnitt, men anser fortfarande att vissa saker känns så överdrivna och orealistiska vilket gör att det är lätt att störa sig på saker. Exempelvis har jag svårt att fastna för de flesta karaktärerna eftersom de inte alls känns realistiska. Men men, i det stora hela blev jag ändå positivt överraskad av första säsongen av Riverdale och kommer därför även titta på säsong 2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar