måndag 8 maj 2017

Chesapeake Shores: Säsong 1

Bilder från Hallmark Channel


.
Jag var osäker på om jag ville kolla in Chesapeake Shores när jag först såg att den dykt upp på min netflix-sida, men eftersom jag följer en annan Hallmark-serie i samma stil som verkligen är en sån där härlig feel-good serie, så tänkte jag - why not. Så länge man är förberedd på att det blir lite klyschigt ibland så kan det ändå vara en helt okej serie att slötitta på. 

Chesapeake Shores består av hittills en säsong, men så vitt jag förstått så är det klart att det till sommaren kommer komma en säsong 2 (min hemskt trovärdiga källa är främmande personer på TVShowTime). Serien utspelar sig i den lilla staden Chesapeake Shores och följer en kvinna i 35-årsåldern som återvänder hem efter att ha bott i New York de senaste 15 åren. Kort sagt är detta ett familjedrama som kretsar kring några vuxna syskon och deras skilda föräldrar. Säsongen består av 10 avsnitt.

Det finns inte jättemycket att säga om Chesapeake Shores, mer än att den är väldigt mysig att slötitta på. Den ger verkligen en härlig sommarkänsla och får en att verkligen längta till sommaren för oss som faktiskt bor på kusten. Serien bjuder på vackra vyer och härliga familjerelationer. Jag gillar karaktärerna för det mesta, de har alla sina brister men tycker ändå inte det finns någon som är omöjligt att förstå. Mamman i familjen är väl den jag nästan fastnat mest för eftersom det är hon som (åtminstone enligt övriga familjemedlemmar) från början orsakat ett glapp i familjeförhållandet. Redan i första scenen av första avsnittet, får vi se hur mamman lämnar familjen för att flytta därifrån - och visst kan man se henne som skurken i dramat för det, men samtidigt blir det genom säsongens gång väldigt tydligt att hon hade sina anledningar. Och det var samtidigt inte så att hon försvann helt och hållet utan att någonsin ta kontakt med sina barn igen. Jag har förståelse för henne, för varför hon tillslut fick nog. Det hade inte varit bra för barnen om hon stannat i ett dåligt förhållande med pappan, men samtidigt kan man diskutera vidare kring hennes beslut att flytta så långt bort ifrån sina egna barn. Hur som helst så är detta en karaktär jag skulle vilja lära känna bättre eftersom hon gjort en del misstag, men ändå är människa och därför tycker jag vissa karaktärer varit lite väl hårda mot henne.

Ska jag nämna seriens brister så skulle jag kunna skriva en hel lista, men det tänker jag inte göra. Det är i princip det vanliga som nästan alltid gäller Hallmark-filmer/serier. Dåligt skådespel, klyschigt manus, förutsägbara händelser och musik som låter som om de tagit det direkt ur iMovies musikförråd. Och det faktum att de tror att de kan byta ut en retriever mot en schäfer och sedan tro att vi inte kommer märka något... Trots dess många nackdelar är Chesapeake Shores en trevlig serie att titta på om man vill få lite sommarkänsla


9 kommentarer:

 1. Jag blev sjukt ledsen när dem bytte ut hunden! Men som du säger är detta en serie som är mysigt att slökolla på, dock störde jag mig på att barnen tog allt så hårt även i vuxen ålder. Visst som barn kan jag förstå men när dem är vuxna och dessutom en går igenom en jobbig skiljsmässa nä det var irriterande. Jag är sjukt nyfiken på varför den yngsta sonen verkar ha tagit det hela hårdast faktiskt, känns som om det måste finnas en anledning till det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tog mig ett tag att fatta att det var samma hund, haha. Tänkte han kanske skaffat en ny, men sen kallade han den för Axel, vilket den första hette också.

   Och ja, väldigt konstigt att de inte hade mer förståelse för föräldrarnas situation med hela skilsmässan. Kan inte ha varit lätt för föräldrarna heller. Jag undrar också var Connor's ilska kom ifrån. Ibland förstod jag mig inte riktigt på honom... De andra var ändå lätta att förstå, men med Connor kändes det som att han var okej ena stunden och sedan bara fick något utbrott på någon av föräldrarna helt utan anledning. Så ja, det måste ju ha funnits någon anledning även om vi inte fick veta det.

   Radera
  2. Jag hoppas vi får lära känna honom mer i den andra säsongen faktiskt. En annan karaktär jag störde mig på var Kevins tjej, förstår inte alls vad han ser hos henne men något måste det ju vara. Men hade nog velat de honom med någon mjukare som kanske hade kunnat hjälpt honom mer psykiskt än hans tjej men vem vet vad som händer i säsong 2.

   Radera
  3. Ja, jag förstår vad folk har emot henne men personligen tycker jag hon är ganska intressant (förutsatt att vi får lära känna henne bättre). Hon kan ju inte vara så känslokall, jag tror att hon mest är väldigt bra på att dölja det. Men visst, hon kunde ju varit lite trevligare mot hans familj kan jag ändå tycka. Men skulle gärna vilja veta varför hon är som hon är, om hon faktiskt har en anledning så kan hon bli en intressant karaktär.

   Radera
  4. Jo så kan det vara, menar hon har jobbat i krig länge vad har hon inte sett då liksom som kanske gör att man stänger av känslorna lite

   Radera
 2. ja, så sjukt klyschig serie men skönt med den nivån på serie ibland, inte så ansträngde :D och mysigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag följer ju When Calls The Heart (också från Hallmark) som också är ganska sådär klyschig, men ändå supermysig. Skönt med sådana serier ibland :)

   Radera
 3. Kanske ska ge den här serien en chans då - kan vara skönt med något lättsamt att kolla på ibland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så länge du inte stör dig på klyschor och dåligt skådespel så är det en väldigt mysig serie :)

   Radera