söndag 23 april 2017

The Nice Guys (2016)

En film jag varit lite nyfiken på sedan premiären i juni förra året, är The Nice Guys med Russell Crowe och Ryan Gosling i huvudrollerna. Jag var nyfiken men hade inte särskilt höga förhoppningar då jag ändå fick ett halvdant intryck av den (fråga mig inte varför dock).

Anledningen till att The Nice Guys lockade mig beror på Shane Black - mannen som både skrivit och regisserat filmen. Det är nämligen han som skrivit alla fyra Dödligt Vapen-filmerna från 80-talet - filmer som jag personligen växt upp med och älskat. The Nice Guys verkade ha ett liknande koncept - med två otänkbara "partners in crime" eller vad man nu vill kalla det. Som såklart slutar upp med att bli vänner. Ett koncept som jag personligen aldrig tröttnar på.

The Nice Guys följer privatdetektiven Holland March (Gosling) som tillsammans med den andre entreprenören Jackson Healy (Crowe) försöker hitta en ung tonårsflicka vars liv kan vara i fara.  Men det blir inte lätt att involvera sig i farliga affärer när ens tolvåriga dotter vill hänga på.

Jag gillar storyn som berättas i The Nice Guys och karaktärerna är super härliga och roliga att följa. Det som ger storyn lite extra krydda, är att den utspelar sig under 70-talet. Kläderna och miljön är lite annorlunda än i alla liknande filmer som utspelar sig i nutid. Dessutom bjöd filmen på flera härliga 70-tals hits vilket alltid uppskattas från min sida. Jag gillade verkligen att March's dotter Holly tog stor plats i filmen och fungerade lite som ett samvete både för March och Healy. Dessutom tycker jag alltid att det är roligt att se barn med mycket mod på film - så länge det görs bra vilket jag tycker det gjordes i här.

Jag gillar fallet som karaktärerna jobbade på i filmen, men höjdpunkten var ju givetvis humorn och relationerna som bildades genom filmens gång. Någonting gör att March och Healy verkligen "connectar", vilket är härligt att se. I många liknande actionkomedier byggs relationerna oftast på humor, men karaktärernas relation i The Nice Guys byggdes istället upp på ett större djup än man tidigare sett, och det gillar jag. 

The Nice Guys är en perfekt film för den som gillar actionkomedier, vilket såklart innebar att den var ganska perfekt för mig. Detta är en film jag kommer vilja se om många gånger då den bjuder på massvis med bra underhållning i flera olika former. The Nice Guys kan ses på C-More t.o.m den 31 december 2017. 
Betyg: 7/10

Bilder från IMDB

1 kommentar: