söndag 9 april 2017

Nämn en...

Denna lista hittade jag hos Seriedrottningen och tänkte att jag skulle svara på samma frågor för att...why not liksom. Listor är roligt. Kan dock varna att ordet "nämn" i mitt fall kan utvecklas till "berätta i minsta detalj om...". You've been warnedNämn en tv-serie där du sett alla avsnitt minst två gånger.
How I Met Your Mother. Och flera andra komediserier, de är alltid lätta att se om. Både Vänner och Huset Fullt har jag också sett om många gånger. 

Nämn en tv-serie som du aldrig skulle kunna missa ett avsnitt av.
Jag känner ju så för nästan alla serier jag ser, framförallt de som har någon form av spänning i sig. Game of Thrones är ju en sådan serie som jag verkligen inte vill missa något av, men å andra sidan kanske det inte hade varit hela världen om man missade ett avsnitt. Man hade nog förstått ganska bra ändå. En serie som jag vet att man aldrig skulle kunna missa ett avsnitt av utan att det förstör hela serien för en, är 24. Beror nog främst på att serien utspelar sig i realtid - det händer verkligen viktiga saker hela tiden. 

Lee Pace tack vare alla hans underbara facial expressions!
Nämn en skådespelare som skulle få dig att vilja se på en tv-serie.
Lee Pace. Kollade ju in Halt and Catch Fire på grund av honom, och den älskar jag nu. Även Aidan Turner är en sådan skådespelare som jag inte hade tvekat på att se en serie med. 

Nämn en tv-serie som du kan citera från. 
Många! Gillar jag en viss replik från en serie så brukar jag anteckna det och memorera det, haha! Har ett helt dokument fyllt med olika repliker från tv-serier. Ska vi dra ett exempel så kan vi väl säga Sherlock. "In a world of locked rooms, the man with the key is king. And honey, you should see me in a crown."

Nämn en serie som du gillar men som ingen annan tycker om. 
Finns nog ingen sådan... Men det finns många serier som jag gillar som ingen jag känner kollar på, som helt enkelt inte är särskilt kända. Men samtidigt vet jag att de få som faktiskt sett serierna, älskar dem. Så det är ingen som liksom ogillar dem. Being Human är ett exempel, det är en av mina favoritserier och ingen jag känner har sett den, men jag vet (genom internet) att den är väldigt omtyckt av de som faktiskt har sett den. 

Nämn en tv-serie som du brukar nynna introsången till? 
Varje gång jag har sett ett avsnitt av Hawaii Five-0 så har jag den låten på hjärnan, vilket är väldigt irriterande. Det är faktiskt en ganska irriterande låt om man har den i huvudet dag ut och dag in... 

Nämn en tv-serie som du tycker att alla bör titta på.
Lost! Såsåså bra. Fortfarande min number one, kommer alltid älska den. En serie som jag tycker alla borde åtminstone ge en chans är Game of Thrones, men samtidigt vet jag att den inte passar alla. Detsamma gäller fantastiska The Leftovers

Nämn en tv-serie som du äger på dvd. 
Svårt med bara en, jag har en hylla... Men om vi tar en som jag har hela boxen av och regelbundet utnyttjar för att se om avsnitten för att de är så underbara, så säger jag Chuck

Nämn en skådespelare som startade sin karriär i ett annat forum och sedan överraskade dig med sitt skådespeleri i en tv-serie. 
Hm... svår fråga. Enda jag kommer på är Mandy Moore som jag alltid sett mer som en sångerska än skådespelare. Jag tyckte hon var väldigt bra i This Is Us nu senast. Å andra sidan har jag ju sett henne i en del andra filmer tidigare och hon har varit aktiv skådespelare ganska länge. Har bara aldrig riktigt tänkt på att hon faktiskt hade talang förrän jag såg henne i This Is Us

Nämn en tv-serie som du gärna vill börja titta på i framtiden. 
Breaking Bad är en serie jag så länge haft på min watch-list men ännu inte sett mer än något avsnitt av. Några andra jag väldigt gärna vill se är Six Feet Under, Deadwood, Queer As Folk, Rome och Twin Peaks. Sistnämnda hoppas jag inte dröjer för länge innan jag sett då den är ganska aktuell igen nu när den nya snart har premiär. 

Nämn en tv-serie som du fick sluta titta på för att det var så dåligt.
Tror inte jag har sett så mycket som är rakt av dåligt, helt enkelt eftersom jag alltid kollar upp IMDB-betyg och recensioner på serier innan jag börjar kolla på dem. Men en serie jag bara gav ett avsnitt eftersom jag personligen tyckte den var extremt dålig, var komediserien Blue Mountain State. Dock har jag vänner som sett och älskat den, så det är mest min personliga smak. 

Nämn en tv-serie som fått sig att gråta flertalet gånger.
Jag instämmer med Lovisa och svarar This Is Us. Jag har gråtit i de flesta avsnitten av den serien, oftast för att det är en väldigt fin berättelse berättad på ett väldigt vackert sätt. Sen så är jag ganska känslig när det kommer till både film och serier och ibland känns det som jag gråter för allting... jag gråter när det är lyckligt, jag gråter när det är tragiskt, och ibland gråter jag i ett serieavslut som inte alls är sorgligt, utan då gråter jag endast på grund av vetskapen att det är slut och jag aldrig någonsin kommer få se ett till avsnitt igen. Jag vet att säsong 6 av Lost fick mig att gråta väldigt ofta, och det beror på alla vackra "remember"-scenerna. Även Skins har nog fått mig till tårar några gånger. 

Nämn den senaste tv-serien som du tittade på.
X Company. Är helt kär! Har sett tre avsnitt in i säsong 2 och serien blir bara bättre och bättre. Himla synd att det bara finns tre säsonger, jag är nästan halvvägs redan. 

Nämn din favoritgenre när det kommer till tv-serier.
Action/spänning/mystik. För att jag ska kunna fastna i serier och inte tröttna halvvägs igenom så krävs det att det alltid händer någonting, alternativt att serien får mig att skratta. Men just när det gäller 40-minuters serier (eller längre) så krävs det något som verkligen griper tag i mig och gör att jag vill se avsnitt efter avsnitt. Främst är mystik en faktor jag älskar. Finns det någon stor fråga eller mysterium så finns det liksom inget annat val än att fortsätta titta för att ta reda på svaret. Annars är det action med mycket spänning som gäller, alternativt drama med inslag av action/spänning. Vanliga "lugna" dramaserier har jag väldigt svårt för. Ofta tycker jag om dem, men tröttnar väldigt fort vilket blir ett problem. 

Nämn den första tv-serien som du blev besatt av.
Jag har väldigt svårt för denna frågan då mitt minne är lite suddigt. Det finns två serier som är de första jag maratonkollade och verkligen blev besatt av, och det är 24 och The OC. Men jag minns inte vilken som kom först. Jag tror det var 24, men är som sagt inte helt säker. 

Nämn en tv-serie som du önskar att du aldrig tittat på.
Finns ingen sådär som jag bara önskar att jag aldrig sett, helt enkelt eftersom jag är ganska noga när jag väljer ut serier. Gillar jag inte en serie så ser jag inte mer än ett avsnitt. Men måste jag nämna en så säger jag nog Oz. Detta är nämligen en serie som är så fruktansvärt hemsk att jag nästintill får mardrömmar i vaket tillstånd bara av att tänka på den. Jag klarade inte av att se mer än 2 avsnitt, vilket är synd för den är egentligen väldigt bra och unik. Men den är bara för hemsk, det gick bara inte. 

2 kommentarer:

 1. Har faktiskt sett hela första säsongen av Human Being mest pga Aidan dock tyckte skurkarna var så sjukt irriterande haha. Men Mitchell är absolut en karaktär som är intressant, dock slutade jag halvvägs in i avsnitt 2 av säsong 2 av serien jag kände bara att jag inte orkade med den just nu men ska absolut fortsätta minst en säsong till. Speciellt eftersom hon som spelar Merida i OUAT är med nu :P

  Och självklart kollar jag om på säsong 2 av Poldark nu när den sänds i Sverige på Lördagarna hahaha måste ha en daglig dos av Aidan och Luke (Dr Enys) :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg nyss om hela säsong 1 av Being Human och älskade den lika mycket nu som då :) Det finns alltid en viss "stil" i brittiska serier och det krävs nästan att man gillar det för att kunna njuta av serierna. För övrigt är den ju ganska speciell så passar nog inte alla. Men personligen älskar jag den, och Mitchell har såklart alltid varit en stor favorit :)

   Jag minns faktiskt inte att skådespelerskan till Merida varit med i Being Human! Vilken karaktär spelade hon där?

   Och ja, jag såg att Poldark sändes på tv igår! Eller ja, såg och såg, jag kände igen introlåten när min mamma satte på tv:n och jag satt i rummet bredvid ;) Det finns gott om Aidan både här och där. Tar det slut så kan man ju alltid se om Hobbit-filmerna :)

   Radera