onsdag 5 april 2017

För den som drömmer

Detta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Emelie på GothamAlley, Karin på KarinsUniversum och Lovisa på SeriedrottningenVeckans tema är Dröm.

För veckans tema tänkte jag passa på att tipsa om en av mina favoritfilmer sedan förra året, nämligen Field of Dreams, eller som den svenska titeln lyder: Drömmarnas fält. Detta är en film perfekt för drömmaren. Det vill säga om man gillar fantasy som ändå känns realistiskt, för det är precis vad Drömmarnas fält bjuder på. 

Filmen följer huvudkaraktären Ray Kinsella som är majsodlare i sitt hem i Iowa. När han börjar höra en röst som säger "If you build it, he will come" så tolkar han det som att rösten vill att han ska förvandla ett av sina majsfält till en baseboll plan. Genom filmens gång får vi allt mer förståelse för varför Ray har ett så starkt band till baseboll-sporten trots att han bara är en simpel majodlare. I huvudrollen ser vi Kevin Costner. 

Drömmarnas fält är en sån där klassisk film som alla medelålders amerikaner har sett. I Sverige är den inte jättekänd, men jag har hört den refereras i många amerikanska filmer. År 1990 nominerades filmen till tre Oscars, däribland för bästa film vilket inte heller är så dåligt. Detta är en sån där film som jag velat se så länge på grund av dess status i USA, men det blev inte att jag såg den förrän i juni förra året. Men, det var verkligen värt väntan för det här var en sån där film som var helt perfekt för mig. Jag tycker Drömmarnas fält är en väldigt vacker film - den bjuder på många fina scener. Att filmen dessutom tar oss på en resa bak i tiden till en händelse som faktiskt hänt i verkligheten, gör det hela ännu mer intressant. 

Jag älskar verkligen allt med denna film, karaktärerna är helt underbara och likaså är budskapet. Drömmarnas fält är en film om förlorade drömmar och osagda farväl som berättas genom ett spökande av det förflutna. Stort tips! En film som kan liknas med denna, är Midnatt i Paris, så gillar du den så tror jag även att du skulle gilla Drömmarnas fält

Vill du läsa hela min recension om Drömmarnas fält? Klicka här!


2 kommentarer:

  1. Den här filmen är verkligen bra, såg den för några år sedan om jag minns det rätt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är superbra! :D En av mina favoriter.

      Radera