onsdag 29 mars 2017

Tre svenska låtar från tre svenska filmer


Detta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Emelie på GothamAlley, Karin på KarinsUniversum och Lovisa på Seriedrottningen

Jag har brist på fantasi. Veckans tema är Skandinavien och jag måste säga att jag väldigt sällan ser på skandinaviska filmer (eller serier). Men, i juni förra året hade vi temat Svenskt och då gjorde jag en lista på en del svenska filmer jag kunde tipsa om. Därför tänkte jag främst länka till det inlägget för filmtips. Men för att göra något roligt av veckans tema kommer jag också lägga in videoklipp från youtube på tre svenska låtar som jag verkligen tycker är superhärliga - som kommer just från svenska filmer. 


GABRIELLAS SÅNG
Denna låt kommer från filmen Så som i himmelen, en väldigt vacker film. Och låten är lika vacker den - scenen från filmen får mig nästan till tårar. Texten är vacker och budskapet är vackert. Jag ryser varje gång jag ser denna videon (och jag har sett den många gånger). Helen Sjöholm är fantastisk. 


LUFFARVISAN
Astrid Lindgrens egna Rasmus på luffen kommer denna lilla visa ifrån. Tycker den är så härlig och går alltid och sjunger den på somrarna eftersom den alltid får mig att le och tänka på hur härligt lätt allting var när man var barn. Kanske konstigt med tanke på temat i filmen, men jag tänker liksom på min egen barndom eftersom jag älskade denna film som liten. Klippet från filmen har tydligen tagits bort från youtube tyvärr, men här är i alla fall låten... Inte samma känsla när man inte ser klippet men, men. 


DET ÄR SÅ JAG SÄGER DET
Den här låten är så himla vacker. Jag är ett stort Håkan Hellström fan och även om hans versioner såklart är bäst så gillar jag verkligen musikinslagen i filmen Känn Ingen Sorg som baseras på just hans musik. Det är så jag säger det är bara en av dem, så stort tips att se hela filmen om man gillar Håkan Hellström eller svensk musik i allmänhet. 

Vilken är din favoritlåt från en svensk (eller skandinavisk) film? 

2 kommentarer: