måndag 20 mars 2017

Science Fiction mässan i Göteborg 8-9 april

Nu när april börjar närma sig så tänkte jag det kunde vara dags att tipsa lite smått om att SciFiWorld kommer till svenska mässan i Göteborg nu under våren. 

Vad är Sci Fi mässan?
Scifi mässan innebär massvis med roligheter för den som är intresserad av film, tv och/eller spel. Huvudtemat är såklart science fiction-genren och därav kommer man se mycket av framförallt Star Wars-universumet på mässan. Men! Även om sci-fi är fokuset under mässan så finns det mycket mer än så, både när det gäller film och spel. Även om du inte gillar science fiction så finns det garanterat något under mässan som skulle intressera dig. 

Skådespelarna som dyker upp
på mässan i år
Vad kan man göra på mässan?
Mässan är full av olika stånd där man kan köpa allt ifrån roliga filmrelaterade t-shirtar till äkta autografer från stora Hollywoodkändisar. Det finns även saker som ställs ut och inte säljs - riktigt häftiga saker så som äkta rekvisita från de allra största filmerna. Något som skiljer sig från år till år, är vem som besöker mässan. Varje år kommer nämligen några besökare från ex. Hollywood för att besöka mässan. Dessa personer kan man få träffa, köpa autografer ifrån, bli fotograferad med eller bara diskutera filmer med om man så vill. Om du dessutom är väldigt kreativ så finns det även en stor cosplay-tävling på mässan - den som kommer utklädd i snyggast hemmagjorda kostym får chans att stå på scen och vinna superfina priser! Vill du inte klä ut dig så är lika roligt att bara beundra alla andra som kommer utklädda till mässan, och kommer du lite tidigare så har du även chans att få se Star Wars-paraden. 

Vad kostar det att gå på mässan? 
150 kronor per person betalas kontant på plats, men har du de yngsta barnen (3-7 år) med dig så kostar deras biljetter bara 100 kronor. En biljett gäller för en dag, så vill man gå båda dagarna får man betala två gånger. 

Jag har själv bara besökt mässan en gång, men det blev en dag jag kommer minnas länge och därför är jag givetvis redo för att besöka mässan i år igen. Jag har inte koll på när mässan kommer till de andra stora städerna, men här i Göteborg kan vi hitta dessa roligheter hos Svenska Mässan lördagen den 8:e april och söndagen den 9:e april. Kommer du vara en av de glada besökarna? 

Vill du veta mer om Sci-Fi mässan? Klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar