måndag 13 mars 2017

Please Like Me: Säsong 3


Som jag nämnde i förra recensionen av Please Like Me, så finns det inte jätte mycket att säga om serien i helhet mellan säsongerna när kvalitén håller sig på samma nivå. Men lite om karaktärerna och de specifika händelserna har jag ändå att säga. 

Först och främst: ja, kvalitén håller sig på samma nivå och jag är verkligen inte besviken på tredje säsongen. Tvärtom så gillar jag nog bara serien mer och mer för varje avsnitt, om det nu är möjligt då jag verkligen älskade första säsongen. Humorn i Please Like Me är verkligen realistisk humor vilket jag älskar. Karaktärerna är underbara och det har nog i denna säsongen inte funnits en enda karaktär som jag inte gillat. Jo, kanske Stuart. Men annars är alla verkligen älskvärda på olika sätt.

Det jag definitivt uppskattat mest under denna säsongen har varit ett visst kärlekspar som jag förälskat mig så otroligt mycket i. Detta började redan under förra säsongen, men har verkligen tagit fart nu i säsong 3. Så vilket par pratar jag då om? Jo men Josh och Arnie såklart! Manuset är så otroligt välskrivet i denna serie, och inte minst när det gäller scenerna mellan dessa två. Så många scener har berört mig, trots att de egentligen är väldigt enkla. Ett bra manus, bra skådespeleri, bra kemi och perfekt passande musik till, det kan bara inte bli annat än bra. Ett exempel är scenen då de älskar med varandra (ja det låter lamt men för att inte störa någon med ett "opassande" ord så...) för första gången, väldigt vackert. Josh's och Arnies kärlek är verkligen vacker och att jag dessutom älskar de båda karaktärerna som enskilda personer gör bara saken ännu bättre. 

Förutom älskade Josh och älskade Arnold så älskar jag fortfarande underbara Mae (trots att ett litet felsteg från hennes sida kom fram under säsongen) och jag har även fastnat starkt för nykomlingen Ella. Hon är så härlig på så många sätt och får mig dessutom alltid att skratta. Jag gillar fortfarande Claire, men föredrar ändå Ella tillsammans med Tom. Hannah är fortfarande väldigt underhållande med sina kommentarer om saker och ting, men jag tycker det är väldigt sorgligt hur hennes situation faktiskt ser ut. Att skada sig själv på det sättet är så otroligt hemskt och som tur är förstår jag det inte, och det hoppas jag också att jag aldrig gör. Men jag hoppas verkligen att det blir bättre för henne snart, även om jag gillar hur denna serie även bjuder in lite tyngre teman mitt i all komedi. 

Det är några mindre detaljer jag inte riktigt gillat i händelseförloppet under säsongen, även om det såklart är sådana här saker som gör serien realistisk. Vill du undvika specifika spoilers så kanske du ska skippa detta stycket. Jag älskar som sagt Josh och Arnold tillsammans, och därför är det väldigt jobbigt att se de ha denna typ av öppen relation. Det märktes ju ganska tidigt att Josh inte var riktigt bekväm med det, det syntes på honom att han var lite besviken när Arnie föreslog det. Och sedan, när Josh faktiskt träffar någon som han gillar så får Arnie en panikattack eftersom han är rädd att Josh ska förälska sig i någon annan. Så varför inte bara skippa allt detta och ha en normal relation där det bara är ni två? Hoppas de båda kommer till sina rätta sinnen snart, för detta beslutet har redan orakat tillräckligt med problem känner jag. 

Men, för att övergå till något lite roligare - hur fin var inte scenen i slutet (eller ja, näst sista avsnittet) när de satt uppe i hjulet och Josh förde sitt lilla tal om hur osannolikt det är att han träffar någon som han älskar lika mycket som Arnie. Ett tal om kärlek, berättat genom matematik, vars första ord var "fuck you". Så himla vackert. Och nu är det bara sex ynka avsnitt kvar, jag vill inte att det ska ta slut. Men när det väl tar slut kan jag inte annat än hoppas hoppas hoppas på att Arnold och Josh slutar tillsammans, det är egentligen mitt enda krav med slutet på denna fantastiska serie. 

Please Like Me är lika underbar nu som då och varenda avsnitt får mig att längta tills jag kan se om alla avsnitt igen. Många av mina favoritscener från serien har utspelat sig under denna säsong - alltifrån när Arnie sjöng Sia's Chandelier (jag rös) till den otroligt fina Love Actually-scenen. Jag älskar denna serie så mycket och det är så tråkigt att det nästan är slut. Men jag ska njuta allt vad jag kan medan det varar. Därefter kan jag ju alltid lyssna på den härliga introlåten I'll Be Fine på repeat. 


Vill du läsa mer om Please Like Me? Klicka här!

2 kommentarer:

  1. Jag tror jag gillar den här säsongen något mer än andra. Deras första gång var såååå himla fin :). Jag gillade inte heller grejen med att de skulle ha öppet förhållande, tycker inte Arnold känns som den typen av person som ens skulle föreslå det så fattade inte grejen. Jag fattar visserligen inte grejen med öppet förhållande av överhuvudtaget. Har inte vågat se sista säsongen än, hiho :).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tredje säsongen är också min favorit :) Håller med om att det bryter lite mot Arnolds karaktär, blev också jätteförvånad över det! Jag gillar slutet på serien även om det var vissa detaljer som gjorde mig lite besviken. Men i helhet tycker jag det var ett bra avslut :)

      Radera