söndag 5 mars 2017

Musik jag upptäckt genom film & serier #13


Johnny B. Goode (Chuck Berry)
För några veckor sedan såg jag om Back To The Future-filmerna för ungefär femhundrafemtioelfte gången. Därför kunde det vara passande att välja denna låt för det trettonde inlägget av Musik jag upptäckt genom film och serier. Alla som sett filmerna förstår nog direkt vilken scen jag syftar på när jag nämner Johnny B. Goode. Om inte så kan jag förklara att det är scenen då Marty står på scen på 50-talet och spelar denna låt under sina föräldrars skolbal medan Chuck Berry's kusin ringer upp Berry bakom scen och tipsar honom om ett nytt sound. Jag älskar denna låt och har lyssnat på den sen jag var liten och såg första Tillbaka till Framtiden filmen för första gången. Genom åren har den blivit en av mina favoritlåtar.


4 kommentarer:

 1. Johnny B Good är ju så bra! Spelar ingen roll hur många gånger man lyssnar på den, den är alltid lika bra :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är den! Så himla härlig musik som man aldrig tröttnar på :D

   Radera
 2. Mysig scen :D Minns knappt dessa filmer! Bra låt och roligt när han bara "This an oldie... where I come from"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja precis :) Älskar de filmerna, riktiga klassiker! :D

   Radera