fredag 24 mars 2017

6 frågor inspirerade av Total Film

Bron till Terabitia (2007)

Häromdagen hittade jag några intressanta frågor i det senaste numret av Total Film Magazine, en tidning om just film. Listan hade skrivits av en av filmjournalisterna och där svarade han helt enkelt på sex frågor om sina egna favoritfilmer. Eftersom det är superkul med listor så tänkte jag göra detsamma, så här kommer de sex frågorna tillsammans med mina svar. 

Den första film jag någonsin såg
The first movie I ever saw
Det här är en svårare fråga för mig än för honom eftersom han såg sin första film på 70-talet när film inte var lika populärt som det var när jag växte upp. Jag har verkligen ingen aning om vilken den första film jag såg var eftersom jag måste varit jätteliten då (framförallt med tanke på att jag växt upp i en filmälskande familj), men det måste ju varit någon Disneyfilm kan man tycka. För att göra frågan lite enklare för mig kan jag väl svara den första otecknade film jag kan minnas, och det är nog Djungel-George, eller George of the Jungle (1997) som den heter på engelska. Den minns jag att vi hade på vhs, och jag älskade den så jag såg den jämt. Antagligen är den hur dålig som helst och jag hade nog inte kunnat se den idag dock... (Nu när jag tänker efter minns jag faktiskt också någon annan film vi hade på vhs, baserad på böckerna Max Potta. Den måste jag ha varit väldigt liten när jag såg för så vitt jag minns så var filmen bara som ett bildspel med berättarröst utan någon större story än att ett barn om och om igen skulle gå på pottan...)

Den där filmen som alltid får mig att gråta
The film that always makes me cry
Den första film jag kommer och tänka på här är Bron till Terabitia. Tror inte jag har sett den en enda gång utan att gråta, och ändå har jag sett den många gånger. 

Den film jag skulle ta med mig till en öde ö
My desert island film
Här var Richard Herring, skribenten till ursprungsfrågorna, väldigt listig och svarade en film som han hatade, bara för att den skulle inspirera honom till att försöka ta sig bort från ön. Väljer man en för bra film, finns ju risken att man blir så bekväm att man aldrig orkar ta sig därifrån... Jag är dock inte lika smart som honom och dessutom hade jag gärna haft min egen ö där jag bara kan sitta och titta på film, men i så fall hade man ju velat ha med sig alla filmer som någonsin gjorts så man inte tröttnar. Men men, får jag bara välja en så säger jag nog Big Fish som är min absoluta favoritfilm. Den gör mig alltid glad, så varför inte. 

Big Fish (2003)

Den där filmen jag älskar men som ingen annan hört talas om 
The film I love that nobody's heard of
Jag vet inte, det känns som att det finns ganska många sådana. En film jag tycker är väldigt rolig är Dogma, och den enda jag känner som hört talas om den är min mamma och det beror endast på att jag själv fått henne att se den. Och kanske ni läsare, eftersom jag skrivit om den några gånger. 

Den film som skrämmer mig mest
The film that scares me most
Barnhemmet, utan tvekan. Jag är inte särskilt lättskrämd när det gäller film, och för det mesta avskyr jag skräckfilmer då de ofta känns löjliga snarare än skrämmande. Men Barnhemmet är en sådan film som jag sett flera gånger och varje gång får den mig verkligen att rysa. Det är något som är så otroligt jobbigt när det kretsar kring små barn. 

Den där filmen som alltid får mig att skratta
The film that always makes me laugh
Här får jag nog säga En fisk som heter Wanda då det är min absoluta favoritkomedi. Den är verkligen superrolig - jag skrattar lika mycket varje gång. 

En fisk som heter Wanda (1988)

4 kommentarer:

 1. Djungelgeorge är en riktig klassiker det, haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, så dålig men ändå en film man minns väl :D

   Radera
 2. Bron till Terabitia var det längesedan man såg nu sååå bta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar den fortfarande, så himla fin film!

   Radera