söndag 26 mars 2017

11 frågor ○ Sagan om Ringen


Vill du läsa fler inlägg inom kategorin 11 frågor om mina favoriter? Klicka här!

1. Hur skulle du kortfattat beskriva filmserien? 
Det beror helt på hur man beskriver den. Ska man beskriva handlingen så räcker det att säga att huvudkaraktären Frodo blir utvald till att föra en förhäxad ring till den enda plats där den kan förstöras, men på vägen börjar ringens krafter påverka honom. Men detta är långt ifrån allt som Sagan om Ringen innebär. Dessa filmer (och böcker) är en helt egen värld. Det är inte bara några karaktärer vi följer, det är inte bara en vanlig handling som filmserien kretsar kring. Nej, Sagan om Ringen är så mycket mer än så. Genom att följa med på Frodo's resa, bjuds man in i en värld med sådant som i vår värld är helt otänkbart. Tror man att det inte är möjligt att resa till en helt annan värld, då har man inte sett Sagan om Ringen

2. Vad är det bästa med filmserien?
Världen, utan tvekan. Hur vacker den är, och vilken härlig känsla man får av att se på alla vackra vyer samtidigt som de där härliga musikslingorna spelas i bakgrunden. Fylke är ju den plats man önskar att man kunde resa till och stanna i för alltid. 

3. Vad är det sämsta med filmserien?
Att den är ganska långsam skulle jag nog säga. Många orkar inte med dessa filmer just för att takten går ganska långsamt, men detta är en sådan filmserie där det gäller att kunna uppskatta allt runtomkring, inte bara storyn. 

4. Vilken karaktär är din favorit?
Detta är en otroligt svår fråga då jag tycker om så himla många karaktärer (och det finns ju så många också!). Men min absoluta favorit kommer alltid vara Sam, då han enligt mig är hjälten i hela berättelsen. När jag var liten var dock Aragorn min favorit, och jag har även alltid tyckt om Merry och Eowyn väldigt mycket. 


5. Ett minnesvärt citat?
I princip allt som Sam säger som bara gör att allt känns lite lättare. 
"There's some good in this world, mr. Frodo, and it's worth fighting for."
Jag gillar också vänskapen mellan Legolas och Gimli, så denna lilla dialog gillar jag väldigt mycket (från sista filmen):
Gimli: "I never thought I'd die fighting side by side with an elf."
Legolas: "How about side by side with a friend?"
Gimli: "Aye. I could do that." 

6. Finns det någon relation i filmserien som du gillar extra mycket?
Skulle vilja säga vänskapen mellan Sam och Frodo men tyvärr nej. Sam är en jättebra vän till Frodo, men kan verkligen inte säga detsamma om Frodo. Gillar ju som sagt Legolas och Gimli, och sedan för att nämna en romantiskt relation - Aragorn och Arwen. 

7. Finns det någon speciell scen i filmserien som är extra speciell för dig?
Åh, många. Så många. Omöjligt att nämna alla. Spoilers. När Aragorn kommer tillbaka efter att de andra trodde han dött efter fallet, och Legolas bara ler och säger "You're late.". En annan scen jag älskar är när Eowyn besegrar da witchking på slagfältet. "I am no man!", hon äger verkligen hela scenen där. 


8. Favoritmusik från filmerna?
Allt. Älskar Concerning the Hobbits, men all musik från filmerna är verkligen helt fantastisk. 

9. Har du någonsin gråtit till filmerna?
Jag vet inte. Har ju sett de så många gånger, enda sedan jag var liten. Men jo, nu när jag tänker efter så tror jag att några tårar föll när jag såg slutscenen för första gången. Tyckte det var så fint. 

10. Vad tyckte du om slutet?
Ja, mitt svar på förra frågan besvarar nog även denna frågan ganska bra. Gillar verkligen slutet, hade inte kunnat bli mycket bättre än så. 

11. Slutligen, varför är denna filmserie så speciell just för dig?
Antagligen för att jag växt upp med den. Det roliga är att jag inte ens tyckte om den första gången jag såg första filmen. Det var nog först i sista filmen jag började gilla det, och enda anledningen till att jag tog mig så långt var på grund av min bror som ville se den med mig. Varje år. Ju fler gånger jag såg den desto mer gillade jag den, och idag är alla tre några av mina favoritfilmer. Varje gång jag ser dem får jag en sån härlig känsla, det är verkligen nostalgiskt. 

2 kommentarer:

  1. Sagan om ringen filmer är nog några av mina favoritfilmer genom tiderna - tätt följt av The Hobbit filmerna som jag gillar lite extra mycket just nu :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älskar både Sagan om ringen och Hobbit, men Sagan om ringen kommer ändå alltid kännas lite bättre för mig, helt enkelt eftersom de kom först och har med sig så mycket minnen :-)

      Radera