torsdag 9 februari 2017

Veckans tema ● Manus

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjm55S_04HSAhXpNJoKHdY0AFsQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fwww.ranker.com%2Flist%2Fla-la-land-movie-quotes%2Fmovie-and-tv-quotes&psig=AFQjCNFG2ajdnvQxv0F_6GuzYchfZkoBAA&ust=1486682719587271

Detta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Emelie på GothamAlley, Karin på KarinsUniversum och Lovisa på Seriedrottningen.

Veckans tema är Manus, något som är väääldigt intressant främst i filmer. Utan ett bra manus kan en film falla så otroligt platt. Det finns en hel del filmskapare som offrar manus för ex. coola effekter eller dyra skådespelare (det vill säga om skådespelarna själva går med på det efter att ha läst det kassa manuset). Det finns även de manus som är genialiska på vissa delar men hemska på andra. Action, en spännande story mm. Men då kanske karaktärerna är alldeles för underutvecklade för att bli intressanta. Eller så är det tvärtom - kanske är det karaktärerna som tar all plats vilket gör att storyn i sig blir så rörig att man på så sätt tappar intresset som tittare.

Här är några nya filmer som är nominerade i årets oscarsgala inom kategorin Best Original Screenplay, och mina tankar kring de olika filmerna. 

La La Land
Damien Chazelle 
Den här filmen såg jag i lördags och den var lika bra, vacker, fantasifull, fantastisk som jag hade hoppats på. Främst hoppas jag på att musiken vinner, men även manuset var väldigt bra och därför kan jag inte annat än även hoppas att den vinner där - jag har ju trots allt inte sett något av resterande nominerande filmer inom kategorin.

Hell or High Water
Taylor Sheridan 
Denna film hade jag faktiskt inte hört talas om, men nu blev jag allt lite nyfiken på den. Bara genom att läsa storyn på IMDB kan jag förstå varför den passar bra in i kategorin för bästa manus.

The Lobster
Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou
Jag undrar varför denna film blev nominerad i 2017 års oscarsgala när den hade amerikansk premiär redan i september 2015. Hur som helst så verkar det vara en riktigt skum film - den bästa sorten! Tror jag skulle gilla denna filmen, så absolut ett måste för mig att se.

Manchester By The Sea
Kenneth Lonergan 
Den här har jag hört mycket gott om, men personligen har jag inte direkt dragits till den. Tror det kan bero på att jag inte gillar Casey Affleck så mycket... vet inte varför dock, älskar Ben och har egentligen inget emot Casey men jag bara... jag vet inte. Gillar honom inte heller.

20th Century Women 
Mike Mills
Den här filmen hade jag inte heller hört talas om faktiskt. Blev dock otroligt nyfiken på den nu när jag läste storyn på IMDB. Kan säkert vara en film värd en oscar!

Oscarsgalan kommer hållas söndagen den 26 februari.

8 kommentarer:

 1. Har sett två andra filmer av Yorgos Lanthimos & de är väldigt speciell men jättebra. Är lite sur på mig själv för jag fortfarande inte sett The Lobster än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt nyfiken på The Lobster faktiskt så skulle verkligen vilja se den!

   Radera
 2. Tror jag tänker ta & se Manchester by the Sea ikväll faktiskt! Har inte heller dragits till den, men ändå blivit rätt sugen på senaste tiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot att läsa vad du tycker om du ser den! :)

   Radera
 3. Skådespelet i Manchester By The Sea är såååå bra. Filmen i sig bara helt okej men lite seg tyckte jag :). La la land tyckte jag var okej men inte wow.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag verkligen ta och se den! Värt att se om inte bara för skådespelet.

   Radera
 4. Kul att du gilla La La Land!

  Hell or High Water: Lite av en modern western. Manuset lär dock inte räcka till.
  The Lobster: Intressant första halva, rasar som fan i den andra.
  Manchester by the Sea: Är nog den enda filmen som kan utmana La La Land i den här kategorin. Casey Affleck är FANTASTISK här.
  20th Century Women: Hört en del bra om den här men tror inte den räcker upp till varken La La Land eller Manchester by the Sea.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tråkigt med The Lobster, såg verkligen fram emot den. Men får väl se den för första halvan i alla fall :)

   Ja, jag förstår att skådespelet verkligen imponerade i Manchester By The Sea. Då kanske han blev nominerad inom den kategorin också, Casey Affleck? Hur som helst har jag absolut blivit mer sugen på att se den filmen nu.

   Radera