fredag 10 februari 2017

Santa Clarita Diet: Säsong 1

https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiO2Jqw4YPSAhUqIpoKHXWrBxgQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.pogdesign.co.uk%2Fcat%2FSanta-Clarita-Diet-summary&psig=AFQjCNGoYCqz4DCBG9KE1vwXafRdoqsTtA&ust=1486755263202877 

Netflix senaste komedi-hit: Santa Clarita Diet. Denna serie kände jag mig tvungen att kolla in på grund av skådespelarna. Drew Barrymore har jag alltid gillat och Timothy Olyphant har väckt mitt intresse genom serier som är väldigt olika denna. Vilket såklart gör en väldigt nyfiken på hans insats i denna väldigt udda komedin. 

Santa Clarita Diet följer familjen Hammond efter att mamman Sheila (Barrymore) dör och kommer tillbaka som en zombieliknande kannibal. Humorn har sin grund i hur familjen hanterar denna förändring, medan de motvilligt tvingas övergå från mäklare till kriminella för att hålla Sheila mätt. 

Jag hade egentligen inte mycket förväntningar på denna serie, dels för att zombies aldrig varit min grej riktigt, men även för att jag inte visste så mycket mer om serien än att det var en komedi med Drew Barrymore och Timothy Olyphant i huvudrollerna. Under första avsnittet hade jag lite blandade känslor, men det dröjde inte lång tid efter det som jag fastnade helt och därefter älskade varenda avsnitt.

Humorn är rolig och blodig, karaktärerna är riktigt underhållande och skådespelarna presterar väl. Min favoritkaraktär är utan tvekan tonårsdottern i familjen, Abby, som genast blev en stor hit hos mig. Trots att hon egentligen är den mest normala i familjen, så är hon enligt mig även den roligaste. Det finns någon tyst charm kring karaktären, hon har helt enkelt ett sätt att bara få en att le. Jag gillar även grannpojken Eric, och äventyren dessa två delade var alltid höjdpunkten i avsnitten (även om jag även älskade föräldrarna Joel & Sheilas knasiga upplevelser). 

Det finns egentligen inte jättemycket att säga om serien, mer än att jag personligen verkligen fastnade för den. Jag kan dock ha stor förståelse för den som inte fastnar lika hårt - tror detta är en serie man antingen älskar eller hatar. En varning för ganska mycket råa bilder, så som blod och lösa kroppsdelar. Personligen är jag dock inte särskilt känslig för sånt så jag vande mig ganska fort. Tvärtom så tycker jag hela mördar-familj storyn är ganska underhållande, framförallt med tanke på hur motvilligt det faktiskt är för ex. Sheilas man, Joel. Men vad gör man inte för kärlek?

Har du sett Santa Clarita Diet och vad tycker du i så fall?

6 kommentarer:

 1. Jag gillar Timothy Olyphants karaktär jääääättteeemyyyyccckkkkeet :D
  En sjukt bisarr serie, haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han är nog den roligaste hittills! Hur han hanterar hela min-fru-är-en-zombie situationen, haha!

   Radera
 2. Tror inte alls det här är något för mig, tyvärr! Men ska nog ändå ta och kolla på det första avsnittet, i fall att!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag misstänker att detta inte är en serie som passar alla. Tror du inte den passar dig så gör den nog inte det, men man vet aldrig så det är alltid värt ett försök! :)

   Radera
 3. trodde inte jag skulle gilla den men blev positivt överraskad. Jag har inte sett klart än men är på G ;) vissa detaljer är lite äckliga kanske men annars bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte den var lite äcklig i början men vande mig väldigt fort så älskade resten! :D

   Radera