tisdag 21 februari 2017

Love is in the air


Som ni kanske märkt om ni följer mina kära bloggvänner Felicia, Emelie, Lovisa, Karin och Sara, så var förra veckans tema KÄRLEK. Jag missade onsdagen även den veckan på grund av en härlig blandning av kass dator och dålig internetanslutning... eller rättare sagt, ingen internetanslutning. Hur som helst, jag säger som alltid; bättre sent än aldrig! Framförallt när det gäller ett så roligt tema som detta. 

Kanske var det bra att jag inte kunde skriva inlägget förrän nu - jag började nämligen igår se på tredje säsongen av en av mina älsklingsserier, nämligen The Musketeers. Jag älskar säsongen hittills (även om jag bara hunnit se tre avsnitt), och precis som vanligt är en av de bästa ingredienserna i serien, just kärlek. Kärlek i alla former! Därför tänkte jag detta var ett roligt tillfälle för mig att nörda ner mig lite extra i just denna serie samtidigt som jag delar med mig av några anledningar till varför detta är en serie värd att kolla in. Så vad är det egentligen för olika typer av kärlek vi får ta del av i The Musketeers?

Givetvis inga spoilers ;) 
(såvida ni inte ser paren i sig som spoilers... i så fall kan ni väl sluta läsa...)

VÄNSKAPEN MELLAN DE FYRA MUSKETÖRERNA
I mina ögon kan ordet kärlek betyda så mycket mer än bara förälskelse. Vänskapen dessa fyra grabbar delar är verkligen det bästa i hela serien. De skyddar alltid varandra, och de lever verkligen efter mottot "en för alla, alla för en". Samtidigt delar de mycket humor och är heller inte rädda för att visa hur mycket de älskar varandra. Den bästa sortens vänskap helt enkelt! 

ARAMIS & QUEEN ANNE
Ja, då har vi ju också då det så kallade shippet "Annamis", som för min del verkligen är ett OTP när det gäller The Musketeers. Detta är inte det enda paret man kan diskutera i denna serien, men det är absolut det jag personligen fastnat mest för. Aramis har sedan avsnitt 1 varit min favoritkaraktär i serien, och kärlekshistorian mellan honom och drottningen är verkligen underbar att få följa. Anledningen till att Annamis är så fängslande handlar så mycket mer om blickar och ansiktsuttryck än dialoger. De två karaktärerna får sällan chans att umgås, men varje gång de möts i slottet eller liknande - då är det som om bara blickarna i sig för en hel konversation. Blickar, leenden, andetag. Ja, resultatet blir helt enkelt väldigt fängslande för oss tittare.

ATHOS & MILADY
Sedan har vi Athos och Milady som jag inte gillade så mycket i säsong 1, men i säsong två ÄLSKADE jag verkligen dessa två. Athos har alltid varit den mest intressanta karaktären i serien, då han har ett väldigt mystiskt förflutet. Och en kärlekshistoria med mycket mystik, våld och sorg är ibland även den mest fängslande. Inget slår Annamis för min del, men Athos & Milady kommer definitivt tvåa i min lilla personliga ranklista. 

D'ARTAGNAN & CONSTANCE
Detta kan nog för många ses som seriens "powercouple" då de hittills är det par som tagit mest plats i serien, och framförallt - som faktiskt nått lyckan på ett helt annat sätt än övriga par. Jag tycker de är jättesöta tillsammans, men samtidigt kan jag även tycka att de är lite tråkiga ibland. Jag gillar ju när det inte är så lätt för paret att bli tillsammans - det kanske är därför jag älskar Annamis så mycket. Deras kärlek är i princip omöjlig då hon är drottning och han är en av kungens musketörer. Därför är det också ibland skönt med ett sånt där par som man bara vet att det kommer sluta lyckligt för. I The Musketeers är D'Artagnan och Constance just det där paret. 


PORTHOS & ARAMIS
Vi väntar fortfarande på att Porthos ska hitta sin kärlek, men hittills är jag mycket nöjd med den kärlek han visat sina vänner. Även om alla musketörerna har ett speciellt band till varandra, så är det verkligen Porthos och Aramis som har den djupaste relationen. De är verkligen bästa vänner och hur de kan slåss sida vid sida, känna en otrolig smärta för varandra och samtidigt kunna skratta med i de mest farliga av situationer, gör denna relation helt perfekt. Att de dessutom har ett extremt förtroende för varandra är underbart att få vittna. Bromance på högsta nivå! 

Utöver dessa fem finns det givetvis fler mindre ship eller bara vänskapsrelationer. Några nämnbara är vänskapen mellan Constance och Aramis, Constance och drottning Anne, relationen mellan Louis och (kanske ses som spoiler men-->) hans son, Trevilles relation till musketörerna (framförallt Athos) och såklart den väldiga vänskapen mellan Athos och Aramis. Aramis är allas ankare.  

Just vänskap finns det verkligen gott om i The Musketeers, så gillar man sådant så är detta absolut en serie man ska kolla in. Tyvärr fick serien bara tre säsonger, men jag hoppas innerligt på att sista säsongen slutar lika bra som resten av serien hittills varit. Men det tror jag nog. Läs mer om The Musketeers HÄR.

När man väl nördat ner sig i detta är det svårt att sluta, så här får ni lite gifs som extra ingrediens i detta lilla kärleksinlägg. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar