måndag 6 februari 2017

(Förra) Veckans tema ● Havet

Detta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Emelie på GothamAlley, Karin på KarinsUniversum och Lovisa på Seriedrottningen.

När jag skrev detta inlägg förra onsdagen hackade min kassa dator upp sig och jag fick det inte att fungera igen, så jag ber om ursäkt för att detta inlägget kommer en vecka försent. Här är i alla fall min ursäkt, och bättre sent än aldrig eller hur?

Veckans tema blev Havet och det är någonting jag älskar. Havet. På film har naturen förmåga att skina ännu mer än i verkligheten, och därför älskar jag filmer som utspelar sig utomhus - inte minst ute på havet.

Med tanke på temat tänker jag inleda inlägget med denna härliga video (som jag aldrig någonsin tröttnar på att se):


Okej, åter till huvudtemat. För att skriva lite om någonting som har med Havet att göra, tänkte jag tipsa om några filmer som jag tänker på just när jag hör ordet Hav. 


BERÄTTELSEN OM PI
Helt fantastisk film om en helt fascinerande resa. Jag ÄLSKADE verkligen denna film när den kom ut och tyckte den var helt makalös. Berättelsen i sig, regin, det visuella, musiken, manuset - allt verkligen.

UNBROKEN
Visserligen utspelar sig inte hela denna film på havet, utan bara en liten del av den, men ändå. Jag älskade verkligen denna film, tyckte den var jätte mäktig att titta på. Trots att tempot inte gick i någon jätterask takt så tröttnade jag aldrig då filmen var så välgjord hela vägen.

TITANIC
Ja, jag är medveten om att nästan alla i hela världen har sett Titanic. Men har du mot förmodan inte det, så kan jag STARKT rekommendera denna film. Och nej, det är inte bara en kärlekshistoria. Det är så otroligt mycket mer. Det visuella, den helt fantastiska musiken, budskapet bakom klassamhället. Havet som är så vackert och ändå kan sluka ett helt skepp och så många människor på bara några timmar. En otroligt fascinerande film som ingen bör missa. 


KON-TIKI
En norsk film som utspelar sig på havet. Det var länge sedan jag såg denna och minns inte jätte mycket, mer än att jag verkligen gillade den. Kort sagt väldigt imponerande för att vara en skandinavisk produktion. 

EN VÄRLDSOMSEGLING UNDER HAVET
Detta är en film jag såg i början av året, och även använde mig utav under temaveckan om ni minns det. Jag har redan tipsat om den men tänker göra det igen, för denna film lämnade mig verkligen mäkta imponerad. Riktigt intressant (och underhållande) sci-fi från 50-talet. 

DEN PERFEKTA STORMEN
Ytterligare en film jag älskade första gången jag såg den. Var väldigt längesedan sist, så kan absolut hända att den inte är så bra som jag minns den, men för ett antal år sedan gillade jag den väldigt mycket i alla fall. Gillar du katastroffilmer så gillar du nog även denna.  


JAWS
Tidernas bästa skräckfilm? Jag är inget större fan av skräck men den här måste jag ändå erkänna är riktigt bra. Även om  den är gammal och hajen ser lite fånig ut så går det ändå inte att se filmen utan att totalvägra strandbesök i minst några veckor därefter.

WATERWORLD
Kevin Costner i en postapokalyptisk framtid där vatten i princip är allt som finns kvar. Intressant film även om jag personligen tycker resten av storyn är lite svag. Dock är idén ganska genialisk så hade de försökt sig på detta igen så hade det nog kunnat göras riktigt bra.

MASTER AND COMMANDER
Ytterligare en film som jag fann ganska långtråkig, men å andra sidan var det otroligt länge sedan jag såg den, så jag borde egentligen inte uttrycka mig om någonting. Förövrigt är det en väldigt häftig film att se, och Russel Crowe är riktigt bra i rollen som en hård men målmedveten sjökapten.

6 kommentarer:

 1. Waterworld är det den då han har gälar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte vad jag kan minnas... var dock jättelänge sen jag såg den så minns inte mycket mer än min åsikt om filmen.

   Radera
 2. Jag älskade också Unbroken! Jag har aldrig sett The Perfect Storm, men jag antar att den handlar om en storm? Haha

  Kan tipsa om att det finns en haj-film som jag såg så jäkla många gånger när jag var yngre, hahaha... den heter Open Water och utspelar sig typ till 99% ute på havet!
  Blå lagunen är också en gammal klassiker. Cast Away med Tom Hanks är ju superb!! När jag var yngre gillade jag även Sex dagar, sju nätter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, The Perfect Storm handlar om en storm ;) Minns att jag tyckte den var ganska bra och spännande men var som sagt väldigt länge sen jag såg den.

   Den blå lagunen har jag länge funderat på att se då det som du säger, är en klassiker. Men av någon anledning får jag dåliga vibbar av den filmen, känns som den skulle göra mig ganska deppig på något sätt. Svårt att förklara känslan...

   Cast Away såg jag också för väldigt länge sen, men minns att jag tyckte den var ganska långtråkig när det i princip bara var en karaktär i större delen av filmen... ja, två då om man räknar med volleybollen. Men det är en sån film jag verkligen skulle behöva se igen. Har ju ett helt annat synsätt på vad som är bra eller långtråkigt numera, så kan mycket väl hända att jag skulle gilla den bättre idag :)

   Radera
 3. Älskar Unbroken! :) Kon-tiki tyckte jag var helt okeej, såg den typ i slutet på förra året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Unbroken är otroligt bra tycker jag! Trodde den skulle vara 'okej' bara, men blev verkligen positivt överraskad :)

   Radera