måndag 13 februari 2017

Fem romantiska komedier

Jag har en hel samling med recensioner som inte blivit skrivna ännu, och för att göra det lite lättare för mig själv tänkte jag att jag kunde samla filmer med liknande genrer i ett inlägg. Recensionerna blir kortare, men när det gäller romantiska dramakomedier så lär jag ändå inte ha så jättemycket att säga. 

DEFINITELY, MAYBE (2008)
Mitt betyg: 7/10
Regissör: Adam Brooks
Skådespelare: Ryan Reynolds, Isla Fischer, Rachel Weisz, Abigail Breslin, Elizabeth Banks, m.fl.
Handling: En politiker i 30-årsåldern försöker förklara sina tidigare förhållanden för sin 11-åriga dotter.
Mina tankar: Jag gillar den här typen av filmer, när själva storyn utspelar sig i det förflutna. I Definitely, Maybe får vi följa en ung mans liv och relationer fram till det som leder till att hans dotter föds. Det är intressant att under filmen undra, vem av hans tre stora flickvänner faktiskt blev mamman till barnet, och varför det slutade med att dessa två skiljde sig. På så sätt blir storyn spännande ända fram till slutet, samtidigt som man hela tiden försöker gissa sig fram till det rätta svaret. Jag gillar filmen, men tycker ändå den hade kunnat kortats ner lite då den lyckades bli aningen långtråkig framåt mitten. Ett tag ville man nästan bara spola fram till slutet för att få veta vem mamman var. Kanske var det bara jag som var trött och otålig, jag vet inte... Hur som helst så gillade jag ändå filmen, den var väldigt charmig och jag fick såklart snabbt min favorit av tjejerna som jag hoppades skulle vara den rätta

SOMETHING BORROWED (2011)
Mitt betyg: 6/10
Regissör: Luke Greenfield
Skådespelare: Ginnifer Goodwin, Kate Hudson, Colin Egglesfield och John Krasinski.
Handling: Saker och ting blir komplicerat i Rachel's liv när hon faller för sin bästa väns fästman.
Mina tankar: Jag var väldigt osäker på denna filmen då jag är starkt emot otrohet. Därför hade jag såklart svårt för delar av denna filmen, men det som gjorde saken bättre var att ingen av karaktärerna var särskilt snälla vilket gjorde att man på något sätt tyckte att, om någon blir sårad av detta förhållandet så får de nästan skylla sig själva. Jag gillade huvudkaraktären Rachel även om jag inte direkt gillade hennes handlingar. Men genom filmens gång fick man veta mer detaljer kring dessa tre vänner, och man inser då att Rachel kanske inte är "the bad guy" i detta scenariot trots allt. Bortsett från hela "Hon-är-min-bästa-vän-men-jag-ligger-ändå-med-hennes-fästman"-storyn så var det en mysig film som faktiskt hade kunnat bli så mycket värre med tanke på temat. 

HAIRSPRAY (2007)
Mitt betyg: 7/10
Regissör: Adam Shankman
Skådespelare: Nikki Blonsky, John Travolta, Christopher Walken, Zac Efron, Michelle Pfieffer, m.fl.
Handling: En överviktig tonårstjej med stora drömmar och starka åsikter får chansen att medverka i en dansshow på tv i början av sextiotalet.
Mina tankar: Detta är en sån film man sett på tv ganska många gånger, men jag tror faktiskt aldrig att jag sett hela filmen från början till slut förut. Efter att ha gjort det har jag fått en otroligt mycket större uppskattning för denna rulle då den faktiskt är BRA. Musiken är superhärlig, filmen är verkligen stjärnspäckad och dessutom blandar de humor med budskapet om rasism så otroligt bra. Visst, filmen är långt ifrån felfri, den har sina klyschor precis som de flesta inom genren, men ändå finns det inte något i filmen som gör den tråkig. Underhållning, musik och ett tankeställande budskap gör Hairspray till en perfekt film för fredagskvällen med familjen. 

A CINDERELLA STORY (2004)
Mitt betyg: 5/10
Regissör: Mark Rosman
Skådespelare: Hillary Duff, Chad Michael Murray, Jennifer Coolidge.
Handling: En ung tonårstjej ser fram emot att äntligen få träffa den mystiska kille hon chattat med på internet under en tid, men det är inte lätt när hennes elaka styvmamma inte vill låta henne ha ett eget liv.
Mina tankar: Jag har så länge dragit mig för att se denna filmen. Den låter jättelöjlig och det lilla jag snappat upp på tv gör inte direkt saken bättre. A Cinderella Story är en sån där typisk highschool komedi, och kanske hade det varit bättre om det inte vore för att det känns som jag sett hundra tusen olika versioner av Askungen. Kort sagt: mina förväntningar var extremt låga, men jag var sjuk och ville titta på något lättsamt så satte ändå igång filmen via Netflix. Efter att ha sett den har jag absolut förståelse för varför folk gillar den, det är en mysig film och hela Askunge-storyn upphör aldrig riktigt att underhålla. A Cinderella Story funkar som High School-komedi, helt enkelt. Men är man ute efter en bra komedi så finns det ett helt gigantiskt utbud av mycket bättre filmer.

SHE'S ALL THAT (1999)
Mitt betyg: 6/10
Regissör: Robert Iscove
Skådespelare: Freddie Prinze Jr., Rachael Lee Cook, Matthew Lillard, Paul Walker, Anna Paquin, m.fl.
Handling: Skolans populäraste kille slår vad med sina vänner om att han kan förvandla en oattraktiv plugghäst till baldrottning.
Mina tankar: Ytterligare en High School komedi. Detta är en lite klurig genre, för trots att jag har svårt för denna typen av filmer så är de samtidigt oftast ganska mysiga. Det beror helt på vilket humör jag är på. Är humöret fel så avskyr jag filmen, men är jag ute efter just något lättsamt och mysigt som det räcker att bara vila ögonen på - ja, då kan filmen mycket väl underhålla mig. Jag gillade She's All That. Den bestod såklart av alla klyschor och stereotyper möjliga i en highschool-film, men jag tyckte ändå resultatet blev ganska bra för att vara en typisk highschool komedi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar