onsdag 25 januari 2017

Veckans tema ● Här & Nu

Detta är ett samarbete med Felicia på FrökenTV, Sara på Seriereflektioner, Emelie på GothamAlley, Karin på KarinsUniversum och Lovisa på Seriedrottningen.

Veckans tema är Här & Nu, och därför tänkte jag ta tillfället i akt och dela med mig av de serier jag för tillfället följer veckovis. Detta måste vara första gången jag gör ett sådant här inlägg, för jag har nämligen alltid varit otroligt kass på att följa serier veckovis, och brukar istället föredra att maratontitta när hela säsongerna finns ute. Men varje termin brukar jag ändå försöka då det alltid finns de nya serier man är lite nyfiken på och inte vill vänta med. Jag brukar aldrig klara mig, utan ge upp efter bara några avsnitt och sedan se resten när allt finns ute, men förra terminen gick det förvånansvärt bra. Visst, det är inte många serier jag tittar på veckovis, men det är ändå bra för att vara mig, om man säger så.

Det är totalt fem serier jag följer veckovis just nu (jag förvånar mig själv) och jag tänkte helt enkelt skriva ner mina tankar om dem hittills. 

TIMELESS
Timeless har jag älskat varenda avsnitt av hittills, och därför är det inte svårt att fortsätta kolla varje vecka. Serien passar mig alldeles utmärkt, även om den inte är av bästa kvalitet så bjuder den alltid på underhållning och det räcker gott för mig just nu. LETHAL WEAPON
Jag älskade filmerna och jag älskar även serien som baseras på filmerna. Lethal Weapon's starka sida är humor blandat med bromance, och det resulterar kort sagt i min typ av serie

THIS IS US
Det här är det bästa jag tittar på just nu. Helt fantastisk serie vars varenda avsnitt lyckas imponera på mig. Helt makalöst. Detta måste vara den bästa dramaserie jag någonsin sett, och därför är det omöjligt för mig att inte se fram emot ett nytt avsnitt varje vecka. Har jag inte tid så offrar jag hellre en timmes nattsömn för denna serie. Inte så hälsosamt men ändå värt det.

EMERALD CITY
Den här serien påbörjade jag precis och den är även ny för terminen. Får se om jag orkar följa den varje vecka, men jag gissar på nej. Gillar sagan även om karaktärerna inte riktigt fastnar för mig, så kommer nog hur som helst se klart den men detta verkar snarare vara en serie som passar bäst att maratontitta på. Så ja, vi får väl se hur det går med det...


HAWAII FIVE-O
Detta är den enda serien jag följer som inte är ny. Jag hade inte tänkt följa den veckovis, utan tänkte som vanligt vänta tills hela säsongen fanns ute, men jag tänkte väl mest, Hell, I'm on a roll, so why not. När första avsnittet hade premiär såg jag det, när andra avsnittet kom ut såg jag även det. Och så har det fortsatt sen dess. Jag gillar serien som vanligt, humorn finns där som alltid och det är egentligen största anledningen till varför jag gillar serien. Enda nackdelen är att en av mina favoritkaraktärer bara är med i ungefär hälften av avsnitten, eftersom skådespelaren inte har möjlighet att medverka i varje avsnitt. Bortsett från det så levererar avsnitten fortfarande vilket är ganska imponerande efter sju år.

Sammanfattningsvis så har jag insett att det är ganska roligt att ha något att se fram emot varje vecka. Det är inte mycket, men det är alltid något. Får väl se om jag håller ut hela säsongerna, eller om jag slutligen ger upp, men hittills ser det ljust ut för åtminstone fyra av dem.

12 kommentarer:

 1. Just nu följer jag 2 serier i veckan och jag känner att det är just det jag hinner med just nu ska försöka lägga in 2 till när dem haft premiär dock. Men marathon projekt tycker jag är att föredra lite då man själv kan välja hur många avsnitt man vill se på en gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, har alltid tyckt maratontittning är mycket trevligare. Är det väldigt spännande och man har mycket tid på händerna så vill man ju kunna sätta på nästa avsnitt direkt, medan om man har väldigt lite tid så vill man inte känna sig tvungen att se veckans avsnitt bara för att inte hamna efter. Det blir liksom inte riktigt samma fördjupning i en serie om man inte maratonkollar, för man hinner ju nästan glömma bort allt som hänt i ett avsnitt när nästa avsnitt inte sänds förrän en vecka senare (ibland längre...).

   Radera
  2. Sant, brukar bli galen när det blir mid-season paus mitt i en spännande säsong!
   Därför har jag valt att inte starta på senaste säsongen av Jane The Virgin förens en hel säsong finns uppe för den är så mysig att marathon kolla på :D

   Radera
  3. Haha jag med, det är det värsta. Man blir sur över att behöva vänta så länge, och sen när man väl har väntat så har man liksom hunnit tappa suget. Så var det lite med mig och Outlander. När serien hade premiär ÄLSKADE jag den verkligen, blev totalförälskad. Men när serien gick på paus mitt i säsongen och jag var tvungen att vänta någon månad eller nåt sånt, så hittade jag inte riktigt tillbaka till den känslan jag hade innan. Jag älskar fortfarande Outlander på grund av kvaliten och manuset, men har ändå fortfarande inte fått tillbaka den där känslan jag hade i början. Outlander hade verkligen kunnat bli min nya favoritserie om det inte vore för den där irriterande pausen mitt i säsongen som förstörde allt, haha...

   Tycker också Jane The Virgin är en sån serie som är supermysig att lägga någon vecka eller två på att kolla igenom en hel säsong av. Under den perioden kan man nästan garantera att man kommer vara på gott humör varenda dag :)

   Radera
 2. Jag håller med, föredrar också att maratontitta. Kollar bara om jag måste veckovis, dvs om det finns för många spoilers i media eller så.. eller om det gäller någon komediserie så som Modern Family tex. Upplever att jag glömmer bort viktiga detaljer om jag väntar en vecka och sen är det ju så mysigt att gå ner sig totalt i en serie :-)
  http://nouw.com/seriespaning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det händer ju ibland att man blir tvungen att kolla på en serie veckovis just på grund av spoilers. En sån serie för mig är Game of Thrones - omöjligt att maratontitta utan att redan veta allt som hänt i förväg. Ibland går det inte ens om jag kollar veckovis, räcker att det går en enda dag och jag har redan hört om vem som dog i senaste avsnittet, haha.

   Radera
 3. Jag gillar Timeless & Lethal Weapon. De är kanske inte de bästa serierna.. men de håller mig underhållen. Så det är bra! This is us gillade jag i början, men sen tappade jag den totalt. Tyckte inte alls om den. Men avsnittet som kom förra veckan om dagen då alla tre föddes fick mig att hitta tillbaka lite. Hoppas det fortsätter så. Tråkigt att ogilla en serie alla andra älskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lite synd. Jag har också vissa serier som jag känner mig extremt ensam om att inte gilla, medan det känns som om alla andra hyllar dem. Men This Is Us är verkligen en serie som genast fastnade för mig, och till min förvåning har det hållit i sig hittills. Just när det gäller rena dramaserier så har jag en tendens att tröttna, men det har jag faktiskt inte gjort med denna.

   Och ja, Timeless och Lethal Weapon är inte de största kvalitetsserierna precis, men som du säger så hålls man underhållen och man behöver lite sådana serier ibland.

   Radera
 4. Har hört många prata gott om This is us, får ta och kika in den närmare tror jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut du ska göra. Alla tycker ju olika men personligen tycker jag det är en väldigt vacker berättelse som sticker ut på så sätt att den känns mycket mer realistisk än många andra dramaserier som ofta "förfinar" många vardagssituationer.

   Radera
 5. Alltså, jag hade verkligen bestämt mig för att inte titta på Timeless men alla skriver ju så väl om den, så nu känner jag att jag nästan inte har något val! ;D Har för övrigt blivit väldigt intresserad av den kommande serien "Time after time". Jag brukar inte gilla historiska serier!! Haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är inte jätte bra kvalitetsmässigt men väldigt underhållande :) Jag ser också väldigt mycket fram emot Time After Time, älskar ju tidsresande och den verkar faktiskt väldigt bra.

   Du gillar ju Outlander (om jag minns rätt?) så finns nog undantag! :)

   Radera